Hüseyin Çiçek

Gazimağusa’da geçtiğimiz hafta İran uyruklu bir işçiye çalışma izni alabilmek için belge sahteleyen Gökmen Özdemir, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldıktan 1 hafta sonra yeni bir ortak ile yine aynı suçu işledi. Gökmen Özdemir ile yeni ortağı Halil İbrahim Gülen dün mahkeme huzuruna çıkarılarak haklarında tutukluluk emri temin edildi.  Özdemir, KKTC’ye çalışma ön izinli işçi getirmek için çalışmakta olduğu şirketin, Gelir ve Vergi Dairesi, İhtiyat Sandığı ve Sosyal Sigortalar Dairesi'nden temin ettiği belgelerin tarihlerini değiştirerek 21 işçi için sahte çalışma ön izin formu temin etmekle suçlanıyor.

Yine aynı yöntem

Mahkemeye meseleyi aktaran Adli Şube’de görevli polis memuru Ersoy Saydağ, zanlı 1 Gökmen Özdemir ile zanlı 2 Halil İbrahim Gülen’in, Özgülen isimli işyerine çalışma ön izinli işçi getirebilmek amacı ile Özgülen Kebab’a ait gelir ve vergi dairesi, İhtiyat Sandığı ve Sosyal Sigortalar Dairesinden temin edilen belgeler üzerindeki tarih ve geçerlilik tarihleri üzerinde oynama yaparak belge sahtelediklerini  ve bu belgeleri çalışma dairesine ibraz ederek tedavüle sürdükklerini söyledi.

Soruşturmanın henüz yeni başladığını belirten Saydağ, alınacak olan tanık ifadelerinin olduğunu da ifade ederek zanlıalrın soruşturma maksatlı 3 gün süre ile poliste tutuklu kalmalarını talep etti.

Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Hazal Hacımulla, soruşturmanın salimen yürütülmesine olanak sağlamak amacı ile zanlıların 3’er gün süre ile poliste tutuklu kalmasına izin ve emir verdi.