TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, "Bu seçimler bir milletvekili seçimleri değil, bu seçim Türkiye'nin seçimidir. Yani bu seçim, seçimlerin anası desek, seçimlerin toplamı olacak desek doğrudur, en önemli seçim desek doğrudur" dedi.

Sivas'taki temaslarını sürdüren TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, bu kapsamda Şarkışla ilçesinde Kaymakam Akif Pekteş ve Belediye Başkanı Ahmet Turgay Oğuz'un da katıldığı toplantıda Öğretmenevi'nde muhtarlarla bir araya geldi. Yılmaz burada yaptığı konuşmada, 7 Haziran'da seçim yapıldığını hatırlatarak, partilerin liderlerine koalisyon kurulmasının iyi olacağını belirtti.

Kimsenin kırmızı çizgilerinden vazgeçmediğini ve hükümet kurulamadığını aktaran Yılmaz, "Eğer ki canı gönülden isteselerdi bir hükümet kurulabilirdi. Anayasada kurallar var ve kurallar işledi. Anayasadaki kurallar işleyince hiçbir kaygı duymaya gerek yok. Hukuk düzeni işlerse ve sandık tekrar milletin önüne geldi" dedi.

"SANDIĞA GİDERKEN KIZGINLIKLARI, KÜSKÜNLÜKLERİ GERİDE BIRAKMAK LAZIM"

Yılmaz, 1 Kasım'daki seçimlere değinerek, "Bu aziz milletimiz bir karar verecektir. Bu kararı verirken elinizi vicdanınıza koyacaksınız ve şuna karar vereceksiniz. Türkiye'nin nasıl bir hükümete ihtiyacı var. Güçlü bir hükümete mi, zayıf bir hükümete ihtiyacı var? Hemen mi kurulacak bir hükümete ihtiyacı var? Yoksa görüşmeler sonunda bir mutabakata varılaraktan ortaya çıkacak bir hükümete mi ihtiyaç var? Bu memleketin sahibi sizsiniz. Bu seçimler bir milletvekili seçimleri değil, bu seçim Türkiye'nin seçimidir. Seçeceğimiz seçim Türkiye'nin kaderi olacak ancak Türkiye'nin kaderi de aynı zamanda bizim kaderimiz olacak. Yani bu seçim, seçimlerin anası desek, seçimlerin toplamı olacak desek doğrudur, en önemli seçim desek doğrudur. Bu önem nereden geliyor? Türkiye'nin içindeki durumdan ziyade çevremizdeki ateş çemberine bakın" ifadelerini kullandı.

Yılmaz, sözlerinin devamında şunları kaydetti.

"Şöyle bir baktığımızda sanki Birinci Dünya Savaşı bitmemiş, devam ediyormuş gibi. 7 düvel bir şekilde güneyden kuzeyden doğudan batıdan bir şekilde başka bir planlar yapıyormuş gibi geliyor. İşte bunların bütün bu planını boşa çıkaracak bu aziz milletin feraseti basireti ve 1 Kasım'da gidip de sandıkta kullanacağı oyudur. Dolayısıyla bu sandığa giderken kırgınlıkları, küskünlükleri, az hizmet geldi, çok hizmet geldi, öyle olsaydı daha iyiydi ama böyle olsa daha iyi bunları geride bırakmak gerekir diyorum. Çünkü ülkem varsa ben yokum diyebilmek lazım. Söz konusu vatansa gerisi teferruat diyebilmek lazım işte bu seçimde söz konusu memleketimse gerisi teferruat diyebilmemiz lazım."