TC Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, Türkiye’de 1 Kasım’da yapılacak olan 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri’ni izlemek isteyen basın kuruluşları için akreditasyon duyurusu yayımladı.

TC Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, 1 Kasım Pazar günü yapılacak olan 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri’ni takip etmek isteyen basın mensuplarının mesleki çalışmalarını kolaylaştırmak amacıyla, TC Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü ve Anadolu Ajansı işbirliğiyle, 1 Kasım  tarihinde İstanbul Grand Hyatt Otel’de (Taşkışla Caddesi, No.1 Taksim/İstanbul) basın merkezi kurulacağı kaydedildi. Açıklama şöyle:

GENEL BİLGİ

01 Kasım 2015 Pazar günü yapılacak olan 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerini takip etmek isteyen basın mensuplarının mesleki çalışmalarını kolaylaştırmak amacıyla, Genel Müdürlüğümüz ve Anadolu Ajansı işbirliğiyle, 01 Kasım 2015 tarihinde İstanbul Grand Hyatt Otel’de (Taşkışla Caddesi, No.1 Taksim/İstanbul) bir basın merkezi kurulacaktır.

Söz konusu basın merkezinde, Anadolu Ajansı açılan sandık sonuçlarını yansıtacak olup, ayrıca TRT’nin seçimle ilgili yayınlarının simültane tercüme hizmeti de sağlanacaktır.

AKREDİTASYON İŞLEMLERİ

Yerli ve yerleşik uluslararası basın mensuplarının İstanbul’da kurulacak basın merkezinden faydalanmak amacıyla, uluslararası basın mensuplarının ise hem söz konusu basın merkezinden faydalanmak hem de ülkemiz genelinde seçimleri takip etmek üzere akreditasyon başvurusunda bulunması gerekmektedir. Bu bağlamda,

YERLİ BASIN MENSUPLARI

Seçimleri basın merkezinden takip etmek isteyen yerli basın mensuplarının sistemimiz üzerinden online akreditasyon başvurusunda bulunması gerekmektedir.

ÜLKEMİZDE YERLEŞİK ULUSLARARASI BASIN MENSUPLARI

Seçimleri basın merkezinden takip etmek isteyen yerleşik uluslararası basın mensuplarının sistemimiz üzerinden online akreditasyon başvurusunda bulunması gerekmektedir.

Ülkemizde yerleşik uluslararası basın mensupları, başvuru esnasında sisteme herhangi bir belge yüklemeyecek, daimi akreditasyon başvurusunda kullandıkları e-posta adresleri ve şifreleri ile sisteme giriş yaparak “Başvurunuzu Seçiniz” menüsü altında yer alan etkinliklerden hangisini takip etmek istediklerini seçecekler ve istenilen bilgileri doldurarak başvurularını tamamlayacaklardır.

Daimi akreditasyon başvurularında kullandıkları e-posta adresinden farklı bir e-posta adresi ile yapılan başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır. E-posta adresini hatırlamayan basın mensupları [email protected] e-posta adresinden bilgi alabileceklerdir.

YURTDIŞINDAN GELECEK ULUSLARARASI BASIN MENSUPLARI

Seçimleri ülkemiz genelinde ve / veya basın merkezinden takip etmek isteyen uluslararası basın mensuplarının sistemimiz üzerinden online akreditasyon başvurusunda bulunması gerekmektedir.

Yurtdışından gelecek uluslararası basın mensuplarının bağlı bulundukları kurumlarından alacakları görevlendirme yazısı (antetli, yetkili kişi imzalı ve kaşeli) ve pasaport fotokopisini sisteme yükleyerek akreditasyon başvurularını tamamlamaları gerekmektedir.

Akreditasyon başvurularının en geç 26 Ekim 2015 Pazartesi günü saat 13:00’e kadar http://akreditasyon.byegm.gov.tr  adresi üzerinden yapılması gerekmektedir.

AKREDİTASYON YÖNTEMİ

a. http://akreditasyon.byegm.gov.tr adresine giriş yapınız.

b. İlk defa giriş yapıyor iseniz "Kayıt ol" butonu üzerinden e-posta adresiniz ve belirleyeceğiniz şifre ile kayıt yaptırınız.

c. Kayıt işleminin ardından, e-posta adresinize gönderilen aktivasyon linkine tıklayarak kayıt işlemini tamamlayınız.

d. E-posta adresiniz ve belirlediğiniz şifre ile sisteme tekrar giriş yapınız.

e. Giriş işleminin ardından açılan sayfaya kimlik bilgilerinizi giriniz ve ardından fotoğrafınızı yükleyiniz. (Girdiğiniz bilgiler; yerli gazeteciler için “nüfus cüzdanı”, uluslararası gazeteciler için ise “pasaport” ile aynı olmalıdır.)

f. Açılan sayfada yer alan “Başvurunuzu Seçiniz” alanında katılmak istediğiniz etkinliklerle ilgili “İstanbul Basın Merkezi 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimi Basın Akreditasyonu (Yerli, yerleşik uluslararası ve yurtdışından gelecek uluslararası basın mensupları için)” ve/veya “26. Dönem Milletvekili Genel Seçimi Türkiye Geneli Basın Akreditasyonu (Yurtdışından gelecek uluslararası  basın mensupları için)” toplantı adını tıklayınız.

g. Basın kartı sahibi olan yerli ve uluslararası gazetecilerin kurum, görev ve iletişim bilgileri otomatik olarak sisteme yüklenecektir. Başvuru sahipleri sayfanın sağ alt köşesinde yer alan “Gönder” butonuna tıklayarak başvurularını tamamlayacaklardır.

h. Basın kartı sahibi olmayan yerli ve uluslararası gazeteciler, istenen bilgileri sisteme girip yukarıda belirtilen belgeleri sisteme yüklemek suretiyle sayfanın sağ alt köşesinde yer alan “Gönder” butonuna tıklayarak başvurularını tamamlayacaklardır.

i. Başvurusunu başarıyla tamamlayan medya mensuplarına  “Başvurunuz sisteme kaydedilmiştir” bilgisini içeren e-posta gönderilmektedir. (Böyle bir e-posta almamışsanız tekrar başvuru yapınız.)

j. Başvuruda kullandığınız e-posta adresi ve şifrenizi unutmayınız. Daha sonra yapacağınız akreditasyon başvurularında da bu bilgileri kullanmanız gerekmektedir.

BİLGİ İÇİN

ANKARA

      Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü 
      Ceyhun Atuf Kansu Caddesi No:122 Balgat-ANKARA
      Tel  :  +90 312 583 62 95 
      Faks :  +90 312 473 65 93
      E-posta : [email protected]   
  
      İSTANBUL
  
      Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü 
      İstanbul İl Müdürlüğü
       Salı Pazarı Meclis-i Mebusan Cad. No. 23
      Dursun Han, K: 5 Beyoğlu-İSTANBUL       
       Tel  : +90 212 512 58 72 – Dahili: 132, 133, 134, 
     +90 212 512 20 13 – Dahili: 132, 133, 134
      Faks : +90 212 512 89 46, +90 212 513 96 33
      E-posta : [email protected]

      DİYARBAKIR

     Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü
     Diyarbakır İl Müdürlüğü
     Elazığ Cad. No:5 21100 Yenişehir-DİYARBAKIR 
     Tel: +90 412 224 32 22, +90 412 228 66 40
     Faks: +90 412 224 46 55 
     E-posta: [email protected]

Başvuru sahipleri akreditasyon kartlarını, 28-31 Ekim 2015 tarihlerinde 09:30-17:00 saatleri arasında Ankara’da Genel Müdürlüğümüzden, Diyarbakır İl Müdürlüğünden ve İstanbul İl Müdürlüğünden, 01 Kasım 2015 tarihinde ise İstanbul Grand Hyatt Otel’de kurulacak basın merkezinden temin edebileceklerdir.”