AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu, 1 Kasım genel seçimlerini kaybedenleri sıraladı. MHP'yi eleştiren Çavuşoğlu, kendilerinin 7 Haziran seçimlerinde verilen mesajı aldıklarını ve öz eleştiri yaptıklarını söyledi.

1 Kasım genel seçimlerinde AK Parti'nin sandıktan zaferle çıkmasının ardından AK Parti Antalya milletvekilleri Mevlüt Çavuşoğlu, Mustafa Köse, Hüseyin Samani, Gökçen Özdoğan Enç, Sena Nur Çelik, AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, AK Parti Kepez İlçe Başkanlığı'nda vatandaşlarla bir araya geldi.

Antalya'da Gündoğmuş'tan sonra AK Parti'ye yüzde 45 ile en çok oy kazandıran ilçede partililerine seslenen Çavuşoğlu, seçim sonuçlarını değerlendirdiklerinde Antalya'nın efsane hale geldiğini gördüklerini söyledi. Antalya'nın ihtiyaç duyulduğunda ayağa kalkıp koşacak milletle dolu bir kent olduğunu ifade eden Çavuşoğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun en kısa sürede Antalya'ya bir ziyaret gerçekleştireceğini söyledi.

SEÇİMİN KAYBEDENLERİNİ SIRALADI

Sandıktan çıkana sevindiklerini de söyleyen Çavuşoğlu, seçimin kazanının millet olduğunu belirtip kaybedenleri sıraladı. Üstü kapalı MHP'nin tutumunu işaret eden Çavuşoğlu, "Seçimi millet kazandı, siyasi partiler ve blok kuranlar kaybetti. Paralel yapı kaybetti. Terör örgütüne destek verenler kaybetti. Umudunu teröre bağlayanlar kaybetti. Türkiye'yi kaosa sürükleyenler kaybetti. Milliyetçiyim diye geçinip korkup elini taşın altına koyamayanlar kaybetti. Milliyetçi kardeşlerimiz kaybetmedi. Çünkü biz 78 milyon için iktidara geliyoruz. Biz herkese hizmet edeceğiz. Antalya'mızın huzuruna projelerle çıktık vatandaşımız bize inandı ve iş başına getirdi. Mahçup etmeyeceğiz daha çok çalışacağız" dedi.

"7 HAZİRANDA MESAJI ALDIK"

Seçimin artık geride kaldığını ve artık çalışmanın vakti geldiğini söyleyen Çavuşoğlu, kazançlardan dolayı hiçbir aman şımarmadıklarını söyledi. 7 haziranda verilen mesajı aldıklarını da ifade eden Çavuşoğu şöyle konuştu:

"Biz bir saniye bile durmayacağız. Geri adım atmaya sendelemeye düşmeye hakkımız yok. Hiçbir zaman şımarmadık. Hatalarımız olmuştur, öz eleştirimizi yaptık ve milletimizin verdiği mesajları aldık. 7 Haziran'da mesajı aldık. Şimdiki mesajı da aldık. Milletimiz bize durmadan çalış hedeflerini gerçekleştirmemizi söyledi."

AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer de AK Parti'nin Antalya'da Adalet Partisi'nden sonra en çok oy alan tek parti olduğunu söyledi. Adalet Partisi'nin yüzde 52 aldığı oyu kendisine hedef koyan Sümer, "Antalya da siyaset tarihinde en yüksek alan bir partiyiz. Adalet Partisi yüzde 52 almıştı hedefimiz şimdi yüzde 52'dir. Bu kazanım hiçbir zaman şımarıklığa gitmez. Önümüzde 3 buçuk yıl seçim yok bunu rahatlıkla söyleyebilirim" dedi.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ise AK Parti'nin Kepez'de kendisi ile yarıştığını belirterek "AK Parti Kepez'de girdiği her seçimde bir önceki seçimin üzerinde oy aldı. Her zaman kendi rekorunu kırdı. AK Parti Kepez'de hep kendisiyle yarıştı. Sevinçli ve mutluyuz. 1 kasım sandıklar açılınca AK Parti Kepez'de tüm zamanların rekorunu kırdı" diye konuştu.