Nadire Bahadi

Atlılar-Yıldırım köyleri güzergahında 1 kilo 200 gr Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu maddeyi tasarrufunda bulundurduğu sırada Narkotik ekiplerin pusu operasyonuna yakalanan 68 yaşındaki Orbay Akbaşak’ın yargı süreci dün tamamlandı. Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde kanunsuz uyuşturucu madde ithali ve kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu davalarından yargılanarak suçlu bulunan sanık Akbaşak, 7 yıl hapis cezasına mahkum edildi.

Uyuşturucu alışverişine polis baskın yaptı

Atlılar-Yıldırım köyleri arasında Atlılar köyü çıkışında bulunan zeytin ağacının olduğu yerde uyuşturucu alışverişi yapılacağını yönünde ihbar alan Narkotik ekipleri 4 Ekim 2015 tarihinde bölgeye giderek pusu görevine başladı.  Sandallar köyü bölgesinden aracı ile gelerek zeytin ağacının yanında duran sanık Orbay Akbaşak’ın araçtan inerek elindeki 3 ayrı poşeti ağacın altına bıraktığı sırada polis yakalanan Akbaşak’ın tasarrufunda 600 gr Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu madde tespit edildi. Olay yerinde sanık Akbaşak’tan yapılan soruşturmada, sanığın tasarrufunda 1 paket uyuşturucu daha olduğu ve Sandallar-Muratağa ve Alaniçi yazılı tabela altına bırakıldığını öğrenen polis ekipleri kavşağa giderek bir kutu daha bulmaları üzerine kutunun içinde yapılan aramada 2 ayrı poşet içerisinde toplam 800 gr daha Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu madde ele geçirdi.

Yargılandığı davalardan suçlu bulundu

Sanık Orbay Akbaşak hakkındaki kararı Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Düriye Elkıran okudu. Sanık Orbay Akbaşak’ı aleyhine getirilen davalardan suçlu bulduğunu açıklayan Elkıran, sanığın mahkum olduğu suçların ciddi ve ağır suçlar olduğunu belirterek yasa koyucunun konu suçlar için 18 yıla kadar hapis cezası öngördüğünü anımsattı. Elkıran, sanık Orbay Akbaşak’a verilecek en uygun ve adil cezanın uzun süreli bir hapis cezası olduğu kanaatine vardıklarını belirterek sanığı 7 yıl hapis cezasına mahkum edildiğini açıkladı.