Pile Türk Kültür  Sanat ve Spor Derneği 1.Yaz Şenliği düzenledi.

Pile Spor Kulübü’nde gerçekleştirilen yaz şenliği etkinliğine Akdoğan Belediye Başkanı Ahmet Latif ve Pile Türk Muhtarı Nejdet Ermetal  da katıldı.

Pile Türk Muhtarı Nejdet Ermetal yaptığı konuşmada kurum ve kuruluşların devlet tarafından desteklenmesi gerektiğini vurgulayarak, küçük yerleşim birimlerinde kurum ve kuruluşların faaliyet göstermesi için devletin ilgili makamlarından onay aldıklarını ancak sadece imza üzerinde kaldığını herhangi bir maddi destek verilmediği dile belirtti.

Nejdet Ermetal şenliği düzenleyen Pile Türk Kültür Sanat ve Spor Derneği Başkanı Hasan Yahi’ye ve şenliğe katılan Pile Türk Halkına teşekkürlerini sundu.

Şenlikte Pile Türk Kültür  Sanat ve Spor Derneği, Gazimağusa Halk Dansları Derneği(GMHDD), Mormenekşe Kültür Sanat ve Spor Derneği(MOR-DER), Tatlısu Belediyesi ve Büyükkonuk Belediyesi Folklor ekipleri sahne alarak gösterilerini sundular.

Şenlikte Folklor ekiplerinin yanı sıra Pile Türk İlkokulu öğrencileri  de  danslarıyla büyük beğeni topladı.

Kıbrıslı genç yeteneklerden oluşan Grup Çakırkeyif de şenlikte  sahne aldı. Grup Çakır Keyif seslendirdikleri şarkılarla şenliğe katılanlara keyifli saatler yaşattı.

Program yapımcısı Kemal Deveci de şenliğe katılanlar arasındaydı. Kemal Deveci flüt çalarak Pile Türk Kültür Sanat ve Spor Derneği’ne destek oldu.

Pile Türk Kültür  Sanat ve Spor  Derneği’nin düzenlediği 1.Yaz Şenliğine katılan ekiplere ve şenliğin gerçekleşmesinde katkıda bulunanlara şenlik sonrası  Pile Türk Kültür Spor ve Sanat Derneği Başkanı Hasan Yahi tarafından katılım belgesi ve plaket takdim edildi.(MHA)

dsc_0090-001.jpg

dsc_0151.jpg

dsc_0161.jpg

kopya--dsc_0106.jpg