Evrim Kamalı

Ercan’dan ülkemize 14 Mart tarihinde adına düzenlenmiş sahte İngiliz pasaportu ile giriş yapan zanlı Sozan Salahaddin Fathalla aynı gün Lokmacı Sınır Kapısından Güney Kıbrıs’a geçtikten sonra yeniden KKTC’ye döneceği esnada Lokmacı Sınır Kapısında görevli polis tarafından tespit edilerek yakalandı. Zanlı tutuklanarak dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi Nöbetçi Yargıcı Tacan Reynar huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren Lefkoşa Adli Şubede Görevli Polis Memuru Samet Öztürk olayla ilgili bulguları aktardı. Öztürk, huzurda bulunan zanlı Sozan Salahaddin Fathalla’nın Türkiye’de adına düzenletmiş olduğu sahte İngiliz Pasaportu ile 14 Mart tarihinde Ercan’dan ülkemize giriş yaparak sahte resmi belgeyi tedavüle sürme ve sahtekârlıkla kayıt temini suçunu işlediğini söyledi.

Polis, olayın akabinde zanlının Lokmacı Sınır Kapısına giderek yeniden tasarrufundaki sahte İngiliz Pasaportunu tedavüle sürdüğünü ve Güney Kıbrıs’a geçtiğini orada bir müddet kaldıktan sonra yeniden Lokmacı Sınır Kapısından KKTC’ye giriş yapmak isterken kapıda görevli memur tarafından tespit edilerek tutuklandığını söyledi. Polis memuru Samet Öztürk başlatılan soruşturmanın devam ettiğini ve mesele ile bağlantılı bir şahısın daha arandığını belirterek zanlının 2 gün süre ile poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Yargıç Tacan Reynar huzurunda verilen şahadet üzerine soruşturmanın salimen yürütüle bilmesi için zanlının 2 gün süre ile poliste tutuklu kalmasına emir verdi.