Diyarbakır'ın Lice, Hani ve Kocaköy üçgeninde başlatılan operasyon sürüyor. Operasyonda, yola bomba tuzaklamak isterken güvenlik güçleri tarafından fark edilen 2 teröristten 1'i öldürüldü, 1'i ise yaralı olarak ele geçirildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nce (TSK), terör örgütü PKK'ya yönelik Diyarbakır'ın Lice, Hani ve Kocaköy ilçeleri üçgeninde yoğunlaştırılan ve örgüte büyük darbe vurulan operasyon sürüyor. Çok sayıda jandarma özel harekat birliklerinin katılımıyla gerçekleştirilen operasyonlara havadan helikopterler destek veriyor. Operasyon çerçevesinde bölgede arazi arama-tarama faaliyeti de devam ederken, bugün öğle saatlerinde Lice'nin Çağıl mezrasında çalışmalarını yürüten güvenlik güçleri, yola bomba tuzaklamaya çalışan 2 teröristi tespit etti. Teröristlerin, güvenlik güçlerinin "teslim ol" çağrılarına silahla karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Çatışmada 1 terörist öldürüldü, 1 terörist de yaralı olarak ele geçirildi. Tuzaklanmaya çalışılan bomba da açılan ateş sonucu infilak etti.

Öte yandan, Diyarbakır'dan yola çıkan bir grup HDP ve DBP'li, operasyonları durdurmak amacıyla bölgeye geldi. Operasyonun yapıldığı alana girmeye çalışan partililer, asker engeline takıldı. Bunun üzerine bir süre Çağıl mezrasında bekleyen partililer, daha sonra Sise Mahallesi'ne geçti. Partililerin buradaki bekleyişi sürüyor.