Akıncılar’da, birinci derecede askeri yasak bölgeyi ihlal eden araçta Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nden alınmış 810 kilo sığır eti tespit edildi.

Polis Basın Subaylığı’ndan verilen bilgiye göre, Akıncılar’da birinci derece askeri yasak bölge içerisinde şüpheli olarak görülen Ş.K.(E-43) yönetimindeki FV 721 plakalı araç, polis tarafından durdurulmak istediği sırada, dur emrine uymayarak Rum kesimine kaçmaya çalıştı.

Polisin müdahalesi sonucu durdurulan Ş.K.’nin aracında, Güney Kıbrıs’tan alınan 810 kg sığır eti bulunarak emare olarak alındı. 
 
Mesele ile ilgili olarak yürütülen ileri soruşturmada; söz konusu etleri almak üzere bekleyen H.E. (E-33), A.E. (E-37) ve Ö.S. (E-39) Demirhan’da tespit edildi.

Bahse konu şahıslar tutuklandı.

GAZİMAĞUSA LİMANI’NDA GÜMRÜKSÜZ MAL TASARRUFU VE İTHALİ 

Gazimağusa Limanı’nda, bir gemiyle ülkeye giriş yapan M.E.’nin (E-34) kullanımındaki tırda yapılan aramada, 99 diş inpilantı; S.B.’nin (E-45) kullanımındaki tırda ise, 3 güneşlik, 3 rüzgârlık, 5 körük, 1 körük direği ve S.S.’nin (E-54) kullanımında bulunan tırda 2 ön far, 2 ön far yuvası, 2 dolap kapağı ve 2 körüğün gümrüğe beyan edilmediği tespit edildi.