Kuzey Kıbrıs Bisiklet Federasyonu’nun projesi olarak, KKTC Başbakanlık Spor Dairesi’nin katkılarıyla 19-21 Şubat tarihleri arasında 3 etap halinde düzenlenecek olan 1. Uluslararası Kuzey Kıbrıs Bisiklet Turu’nun hazırlıkları tamamlandı. “Sürdükçe keşfet” sloganı ile düzenlenecek yarışa katılmak üzere 6 ülkeden toplam 11 elit erkek bisiklet takımı ve yarışın direktörlüğünü üstlenen Abdurrahman Açıkalın bugün ülkemize geldi.

“1. Uluslararası Kuzey Kıbrıs Bisiklet Turu”nda, 3 etapta toplam 395 kilometre katedilecek

11 takım 19 Şubat’ta gerçekleşecek 1. Etap’ta 160 kilometrelik Lefkoşa-Güzelyurt-Çamlıbel-Sadrazamköy-Lefkoşa parkurunda yarışacak. 20 Şubat’taki 2. Etap’ta, Lefkoşa-Gazimağusa-İskele-Geçitkale-Esentepe-Lefkoşa parkurunda bisikletçileri 175 kilometrelik zorlu bir etap bekliyor olacak. 21 Şubat’taki 3. ve son etapta ise Girne Kapısı’nda başlayıp aynı noktada son bulan 1,5 kilometrelik parkurda takımlar 40 turu tamamlayarak 60 kilometrelik Lefkoşa Kriteryum etabında mücadele edecek.

Tur süresince etap güzergahlarındaki yollarda trafik akışı kontrollü olarak kesilecek

3 günlük tur süresince bisikletçilerin geçeceği yol güzergahlarında trafik polisleri takımların güvenli bir biçimde etaplarını tamamlayabilmesi için trafik akışını kontrollü olarak kesecek. Organizasyon Komitesi’nden yapılan açıklamada organizasyonun ülkemize yakışır şekilde gerçekleşebilmesi için araç sürücülerinin bisiklet turunun gerçekleşeceği güzergahlarda dikkatli olması ve trafik polislerinin yönlendirmelerine uygun hareket etmeleri gerektiğine dikkat çekildi.

bisiklet-ercan1.jpg

Tur öncesi son basın toplantısı yarın (18 Şubat Perşembe) 

İlk kez profesyonel bisikletçilerin de yer alacağı mücadele öncesi son basın toplantısı, Spor Dairesi Müdürü Alkan Değirmencioğlu, Kuzey Kıbrıs Bisiklet Federasyonu Başkanı Ekin Adademir ile Yönetim Kurulu Üyeleri, Yarış Direktörü Abdurrahman Açıkalın ve organizasyon yetkililerinin katılımıyla 18 Şubat Perşembe günü saat 14:00’te KTSYD (Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği) Salonu’nda gerçekleştiriliyor. Turla ilgili son teknik toplantı da organizasyonda görev alacak tüm kurum-kuruluşların temsilcileri ve organizasyon komitesinin katılımlarıyla aynı gün düzenleniyor.

bisiklet-ercan3.jpg

Bisiklet Festivali 21 Şubat’ta

Organizasyonun kapanış günü olan 21 Şubat Pazar günü “Yıldızlar Kategorisi Yarışı” ve “Halk Sürüşü’nün” yanı sıra, yarışmalar, gösteriler ve eğlenceli etkinliklerin yer alacağı bir Bisiklet Festivali de gerçekleşecek. Girne Kapısı’nın bulunduğu alanda, Kuğulu Park’ta kurulacak yiyecek içecek standlarının yanı sıra sponsorların standları ve bisiklet satış, kiralama standları da yer alacak. Bisiklet Festivali saat 08:00’de standların açılması ile başlayacak, bisiklet severler halk sürüşüne 08:00-10:30 saatleri arasında kayıt yapabilecekler. 1,5 kilometrelik kriteryum parkurunda 10 tur mücadele edilecek Yıldızlar Kategorisi Kriteryum Yarışı saat 09:30’da start alacak, 11:00’de ise aynı parkurda 3 turluk Halk Sürüşü başlayacak.  Hediye çekilişlerinin ve uluslararası elit erkek takımlarının imza töreninin ardından ise saat 13:30’da startı verilecek Uluslararası Elit Erkek Lefkoşa Kriteryum Yarışı izleyenlere görsel bir şölen yaşatacak. 21 Şubat Pazar günü festival, tüm yarışların ardından düzenlenecek ödül töreni ile son bulacak.

bisiklet-ercan4.jpg

Birçok kesimden büyük katkı

Başbakanlığa bağlı Spor Dairesi’nin katkıları ile düzenlenen 1. Uluslararası Kuzey Kıbrıs Bisiklet Turu’nun diğer kurumsal destekçileri arasında Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı, Polis Genel Müdürlüğü, Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı, Turizm Bakanlığı, Ulaştırma Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Gazimağusa Belediyesi ve Lefkoşa Türk Belediyesi yer alıyor. Erülkü Süpermarket’in ana sponsor olarak yer aldığı organizasyonun sponsorları ise Girne Amerikan Üniversitesi, Sun Rent a Car, Uludağ İçecek, Mr. Brown, Caffe Pascucci, Delta Bisiklet, Yapım İnşaat, Kıbrıs Developments Milos Park Homes, T&T Airport, Magictouch, Cyproduction, Honda, Dört Gazi Nakliyat, Aksa Jeneratör, Simit Dünyası, Köseoğlu Süpermarket, Akcan Bisiklet ve Yusuf Paralik Pedal Power oldu. Le Chateau Lambousa, Arkın Palm Beach Hotel ve Merit Park Hotel organizasyona konaklama sponsorları olarak destek verirken, Kolan British Hospital sağlık sponsoru, Kuzey Kıbrıs Turkcell ise iletişim sponsoru olarak katkı sağlıyor.

Medya kuruluşlarından önemli destek

Organizasyona medya kuruluşları da önemli destek veriyor. Kıbrıs Gazetesi, Havadis, Kıbrıs Postası, Milliyet, Haberal Kıbrıslı, Detay, Halkın Sesi, Vatan, Star ve Yenidüzen gazetelerinin yanı sıra internet gazetelerinden Haber Kıbrıs ile Gündem Kıbrıs, televizyon kanallarından Ada TV, Kanal SİM, Kıbrıs TV ve Genç TV, radyolardan da Dance FM medya sponsorları olarak yer alıyor. Organizasyonun yayın sponsoru BRTK, açık hava medya sponsoru Wideline olurken sosyal medya sponsoru Slogan Kurumsal, medya takip sponsoru ise Ajans Press oldu.

Organizasyona ilişkin detaylar “Uluslararası Kuzey Kıbrıs Bisiklet Turu” Facebook sayfasından takip edilebilir.

bisiklet-ercan5.jpg