Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu’nun düzenlediği “KKTC 1. Uyuşturucu ile Mücadele Çalıştayı” yarın başlıyor.

Management Center ile işbirliğinde organize edilen “KKTC 1. Uyuşturucu ile Mücadele Çalıştayı” 2 gün sürecek.

"Bağımlılığa İnat, Bağımsız Hayat" sloganıyla düzenlenen çalıştaya Türkiye’den de heyet katılacak.

“Bugüne kadar yapılan çalışmaları değerlendirmek; toplumun her kesiminden görüş ve önerileri de alıp bundan sonra izlenecek olan strateji ve eylem planı belirlemek amacıyla” düzenlenecek çalıştayın açılışı Lefkoşa Atatürk Kültür Merkezi’nde saat 09.00’da yapılacak.

Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu’ndan yapılan açıklamaya göre, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayacak çalıştayda, Ambar Film tarafından hazırlanan “uyuşturucu” ile ilgili kısa bir film gösterimi yer alacak. Ayrıca sanatçı, yazar, şair, sporcu, siyasetçi ve medya mensuplarından oluşan grup, uyuşturucu ile mücadeleye destek mesajlarını iletecek.

Mücadeleye destek verecekler arasında UBP Milletvekili İzlem Gürçağ, tiyatro sanatçısı Yaşar Ersoy, Ertaç Hazer, şair Ayşe Tural, modacı Abdullah Öztoprak, ressam Nilgün Güney, sporcu Ayten Benli, seramik sanatçısı ve TV programcısı Leman Cankat ve TV programcısı Mehmet Ekin Vaiz yer alacak.

Seremoninin son bölümünde ise Dance Of Cyprus tarafından “Karanlığın Gölgesi” isimli Dans Tiyatrosu’ndan 12 dakikalık bir bölüm sahnelenecek. Ardından protokol ve konukların konuşmalarına yer verilecek.

Aranın ardından “Kapalı Grup Çalışması” ile ilk günkü çalışmalar tamamlanacak.

ÇARŞAMBA GÜNÜ KOMİTE ÇALIŞMALARI

8 Nisan Çarşamba günü ise 09.00 - 16.00 saatleri arasında komite çalışmaları gerçekleştirilecek.

Çalıştayda “Arz İle Mücadele Komitesi”, “Taleple Mücadele Komitesi”, “Uyuşturucu ile Mücadelede Tedavi ve Rehabilitasyon Komitesi”, “Yasa Çalışmaları Komitesi”, “Uyuşturucu ile Mücadelede Basın- Medya İletişim Komitesi” ve “Uyuşturucu ile Mücadelede STÖ’lerin Rolü Komitesi” yer alacak.

6 komitenin gün boyu çalışmalarının ardından çalıştay saat 17.00’de kapanış oturumuyla tamamlanacak.