Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu, “uyuşturucu sorununun geldiği noktada toplumsal farkındalığı en üst düzeye çıkarmak” adına bugün Lefkoşa’da “1. Uyuşturucu ile Mücadele Şöleni” düzenledi.

“26 Haziran Uluslararası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü” çerçevesinde düzenlenen etkinlik, Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu, Lefkoşa Türk Belediyesi, Kamu-Sen ve Gancelli Sevgi Atölyesi işbirliğinde ve bazı sivil toplum örgütlerinin katılımıyla yapıldı.

Saat 18.00’de Girne Kapısı’ndan başlayan ve Saçaklı Ev’e kadar devam eden kortej yürüyüşüne, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, LTB Başkanı Mehmet Harmancı, Komisyon başkanı Hasan Karaokçu, etkinliğe destek veren Kamu-Sen Başkanı Mehmet Özkardaş ve diğer yetkililer katıldı.

Korteje katılan sporcu gençler ve çocuklar “Uyuşturucuyu dışla hayata yeniden başla”, “Sevginin boşluğunu zehirle doldurma”, “Uyuşturma hayatı”, “Bağımlı olma özgür ol”, “Maddeye değil spora bağlan”, “Sporcuyuz mutluyuz hayattan umutluyuz” yazılı pankartlar taşıdı.

Kortej sonunda Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu, Uyuşturcu Sigara ve Alkolle Mücadele Derneği (USAM), Kıbrıs Yeşilay, Kuzey Kıbrıs Telsim, Oral Fotoğrafcılık, Erpa Trading işbirliğinde “farkındalığı artırmak ve sanat yoluyla görsel bağlamda etkili olacak şekilde, hayatın güzel yönlerini ön plana çıkarmak” amacıyla “Uyuşturucuya Değil Yaşamın Güzelliklerine Sarılalım” sloganıyla düzenlenen fotoğraf sergisinin açılışı da yapıldı. Sergi, 3 Temmuz’a kadar açık kalacak.

LTB İLE İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ

Öte yandan sergi açılışının ardından Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu ile Lefkoşa Türk Belediyesi arasında işbirliği protokolü imzalandı. Protokole, Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu ile Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı imza koydu.

ŞÖLEN SELİMİYE MEYDANI’NDA DÜZENLENDİ

 Protokolün imzalanmasının ardından “1. Uyuşturucu ile Mücadele Şöleni”nin gerçekleştirileceği Selimiye Meydanı’na geçildi. Burada konuşmaların ardından şölene katkı koyan kurum ve kişilere plaket ile teşekkür belgelerinin takdimi yapıldı.

LTB Orkestrası’nın konser vereceği alanda Andaç Tiyatrosu ekipleri illüzyon, yüz boyama, palyaço, stand-up, Karagöz-Hacivat gösterileri, Stüdyo 21 dansçılarının gösterisi, Konuşan Eller, İşaret Dili İle Şarkı Performansı, FOGEM Engelsiz Dansı yer aldı. Şölende, Gancelli Sevgi Atölyesi ile işbirliği halinde çamurdan yapılan seramiklerle “Sevgi Ağacı” da oluşturuldu.

1435335249.jpg

1435335248.jpg

1435335247.jpg

1435335246.jpg