Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu bugün saat 10.20’de Meclis Başkanı Sibel Siber başkanlığında toplandı.

Onaya ve bilgiliye sunuş bölümünde Danışma Kurulu’nun Genel Kurulu’nun bugünkü birleşimine yönelik kararı okundu. Dilekçe ve Ombudsman Komitesi’nin Bakanlar Kurulu’nun 14 Ekim 2015 tarihinde Ö(K-1) 449-2015 Numaralı Kararı ile Ulaştırma ve Haberleşme Hizmetlerinin Yeniden Yapılandırılması Çerçevesinde KKTC’den ve veya Türkiye Cumhuriyeti’nden teknik ve Hukuki Konularda Hizmet Alımına İlişkin Ombudsman Raporuna ilişkin raporun görüşülmesinin, ilgili Bakanın genel kurul çalışmalarına katılmasına kadar ertelemesi oy çokluğuyla kabul edildi.

Bu sırada söz alan TDP Milletvekili Mehmet Çakıcı, raporun Meclis gündemine geleceğini ancak bakanın rahatsızlığı nedeniyle erteleme söz konusu olduğunu, her pazartesi gündeme alınmasını ancak bakan gelene kadar her seferinde okunup ertelenmesini istediklerini söyledi. Çakıcı, partisinin görüşünün soruşturma önergesi açılması olduğunu belirtti.

Çakıcı, konunun hasıraltı edilmesini istemediklerini kaydetti. 
Meclis Başkanı Sibel Siber de yerinden söz alarak, raporun geçen birleşimde okunduğunu, tartışılmaya açılmasının bakanın Genel Kurul’a gelmesine kadar ertelenmesine yönelik oylama yapılacağını belirtti.

DP UG Milletvekili Mustafa Arabacıoğlu, bakanın Sağlık Kurulu raporu ile genel kurula katılamayacağını ilettiğini, raporu bitene kadar ertelenmesinin gündemde olduğunu ifade etti.

KOOPERATİF MERKEZ BANKASI SORUŞTURMASI İÇİN 5 ÜYELİ ÖZEL KOMİTE

Meclis Genel Kurulu’nda daha sonra Danışma Kurulu’nun, Kıbrıs Türk Kooperatif Merkez Bankası’nın merkez şubesinden Güzelyurt şubesine para transferi sırasında meydana gelen soygun olayı hakkında araştırma komitesi üye sayısını belirleyen karar oy birliği ile onaylandı. Buna göre 5 üyeli özel bir komite oluşturulması kararlaştırıldı.

Genel Kurul’da daha sonra Danışma Kurulu’nun, Kıbrıs Türk Kooperatif Merkez Bankası’nın Merkez Şubesinden Güzelyurt Şubesine para transferi sırasında meydana gelen soygun olayı hakkında araştırma komitesinin oluşturulmasına ilişkin karar da oy birliği ile onaylandı.
Söz konusu komitede CTP’den Hüseyin Erçal, Özkan Yorgancıoğlu, UBP’den Hamza Ersan Saner ve Zorlu Töre, DP UG’den de Mustafa Arabacoğlu görev alacak.

DP UG GRUP BAŞKAN VEKİLİ ATAOĞLU OLDU, ÜYELER DEĞİŞTİ

DP UG Grup Başkan Vekilliği’nin bazı komitelerde üye değişikliğine ilişkin tezekeresi de milletvekillerinin bilgisine getirildi.

Buna göre Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi’ne Mustafa Arabacıoğlu; Sayıştay Komitesi’ne Özdemir Berova, İdari Kamu Sağlık İşler Komitesi’ne Serdar Denktaş; Digitech İletişim Ltd'e Yapılan Stopaj Vergisi Uygulaması İle İlgili Meclis Araştırma Komitesi’ne Mustafa Arabacıoğlu ve Yurtdışı Etkinlikler Temas Kurulu’na Mustafa Arabacıoğlu getirildi.

Boşalan DP UG Grup Başkan Vekilliği’ne ise Fikri Ataoğlu getirildi. 
Değişiklikler, geçtiğimiz günlerde bazı milletvekillerinin DP UG’den istifası nedeniyle yapıldı.

Meclis Genel Kurulu’nda daha sonra Sayıştay Komitesi ile Dilekçe ve Ombudsman Komitesi raporları görüşülmeye başlandı.