Devrim Demir

Geçitköy’de bulunan gece kulübüne düzenlenen baskında, gece kulübünün deposunda saklı uyuşturucu haplarla bağlantılı yakalanan Mehmet Esen ve gece kulübü sahibi Ramadan Özsütçüoğlu aleyhindeki tamamlandı. Aleyhlerinde alınan 2 günlük tutukluluk süresi dolan zanlılar, dün teminat talebiyle Girne’de mahkemeye çıkarıldı.

Yargıç Gökhan Asafoğulları, Ramadan Özsütçüoğlu ve Mehmet Esen’in ileride yargılanıncaya kadar yurt dışına çıkışını yasaklayarak KKTC vatandaşı 1’er kişinin imza edeceği 50’şer Bin TL kefalet senedi ile serbest bırakılmalarına ayrıca Esen’in 10 Bin TL nakdi teminat yatırmasına emir verdi.

Teminat şartlarını yerine getirdiler  

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Şubesinde görevli polis memuru Mehmet Sevinç mahkemede verdiği ifadede Mehmet Esen ve Ramadan Özsütçüoğlu’nun “Kanunsuz uyuşturucu madde MDM hap tasarrufu” suçlarından tutuklandıklarını anlattı.

Polis memuru Mehmet Sevinç, zanlılar hakkında yürütülen soruşturmanın tamamlandığını belirterek, ileride yargılanıncaya kadar uygun bir teminata bağlanmaları talebinde bulundu.

Mahkemenin teminat şartlarını yerine getiren Özsütçüoğlu ve Esen serbest bırakıldı.