Avrupa’da barışın ve birliğin önemine dikkat çekmek amacıyla Schuman Bildirgesi’nin yıl dönümü anısına her yıl 9 Mayıs’ta kutlanan “Avrupa Günü” etkinlikleri, cumartesi Lefkoşa’da Selimiye Meydanı’nda yapılıyor.

Etkinlik, 10 Haziran Cumartesi ise Gazimağusa’da Namık Kemal Meydanı’nda düzenlenecek.

AB Bilgi Merkezi’nin açıklamasına göre, 10.00-14.00 saatleri arasında gerçekleşecek Avrupa Günü 2017 kutlamaları çerçevesinde birlik kavramının önemi vurgulanacak.

Tüm halkın Avrupa Günü kutlamalarına davet edildiği açıklamada, etkinliklerde AB üye ülkeleri ve çeşitli AB destekli projelerle ilgili bilgiler verileceği belirtildi.

Etkinliklerdeki açılış konuşmaları saat 11.30’da yapılacak.

Etkinliklerde canlı müzik, dans gösterileri ve çeşitli aktiviteler yer alacak.

Bu yıl “Çeşitlilik İçinde Birlik” teması altında farklı ülkelerin, kültürlerin ve dillerin Avrupa olarak birleşmesi fikrinin kutlanacağı Avrupa Günü’nün katılımcılarının AB üyesi ülkelerle ilgili bilgi edinebileceği kaydedildi.
Yerel sivil toplum örgütlerinin AB destekli projelerini tanıtarak projelerle ilgili bilgi paylaşacakları ifade edilen açıklamada, performans programlarıyla ilgili şu bilgi paylaşıldı:

“Lefkoşa’da LTB Latin Orkestrası, Hot Club of Cyprus, Nihan Görgü Trio ve Colours Duo Avrupa Latin, caz, Fransız cazı ve pop müzik konserleri verecek ve Yenierenköy Lise Dans Grubu, Studio 21 ve Folk-Der modern, hiphop ve halk dansları gösterileri sergileyecekler. Bunun yanı sıra, HASDER Çocuk Korosu da performans sergileyecek.

Mağusa’da Acoustic 4, Papageorgio String Quartet, Sublife ve Eda Bingöl ve Orkestrası Avrupa pop, rock ve Latin müzik konserleri verecek ve Cyprus Dance Education Centre, Büyükkonuk/Komi Kebir Halk Dansları Grubu ve Mağusa Halk Dansları Grubu modern, hiphop ve halk dansları gösterileri sergileyecekler. Bunun yanı sıra, DAÜ-SEM Ada Işığı Çocuk Korosu da performans sergileyecek.”