Başbakan Ahmet Davutoğlu, Malatya sözleşmesi olarak nitelediği, 10 maddelik Cumhuriyet Bayramı müjde paketini açıkladı. Davutoğlu, seçim beyannamesinde yer almayan ve öğrenciler, er, erbaş, rütbeli asker, polis, emekli, muhtar ve öğretmen adayları için sözler verdi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, eşi Sare Davutoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, AK Parti Grup Başkan Vekilleri Mahir Ünal, Ahmet Aygün ile birlikte Malatya'daki Yeni Belediye binasındaki miting alanda Malatyalılara seslendi. Davutoğlu, Malatya sözleşmesi olarak da nitelediği Cumhuriyet Bayramı müjde paketini açıkladı. Pakette yer alan 10 maddenin seçim beyannamesinde yer almadığını belirten Davutoğlu, "Öğrencilerin 340 TL olan burs miktarını 400 liraya çıkarıyoruz. Polislerimizin emniyet hizmet tazminatını yüzde 25 artırıyoruz. Maaşlarında 240 lira ile 580 lira artırmış olacağız. Yiğit Mehmetçiklerimizin er ve erbaşların 30 TL olan harçlıklarını 100 TL'ye çıkarıyoruz. Askeri öğrencilerimizin harçlıklarını 450 TL'ye çıkarıyoruz. Astsubay emeklilik intibaklarını gerçekleştireceğiz. Uzman erbaşların 2 bin 200 olan uzman erbaşların ek göstergelerini 3 bine çıkarıyoruz. Gençlerin okulu bitirip iş sahibi olmadan oluşmuş genel sağlık sigortası borçlarının tümünü siliyoruz. 65 yaş aylığı alan vatandaşlarımız kimin yanında yaşıyorsa maaşını alabilecek. Maaşlarında hiçbir kesinti olmayacak. Onlara hürmet bizim vazifemiz. Muhtarlarımızın 950 TL olan maaşları bin 300 TL olacak. Öğretmen adayları, şubat ayında 30 bin atama yapacağız. Vatandaşlarımızdan gelen taleplerle, yaptığımızla değerlendirmeler sonucu bu Cumhuriyet Bayramı müjde paketini açıkladım. Geceli gündüzlü çalışarak sizin yüzünüzü güldüreceğiz" dedi.

Malatya'nın Türkiye ve AK Parti için destan şehri olduğunu belirten Davutoğlu, "Demokrasi destanını da siz yazdınız siz yazacaksınız. Malatya her zaman akla karayı ayırmış, hak yoldan hiçbir zaman ayrılmamıştır. Türkiye'yi aydınlatan, Türkiye'yi Türkiye yapan pek çok değer üretmiştir Malatya. Bu değerleri ile hep gurur duymuştur. Mustafa Seyit Osman Hulisi efendi, Turgut Özal'ın Yiğit Hamido'nun şehridir Malatya" dedi.

AHMET KAYA'NIN DOĞUM GÜNÜNÜ KUTLADI

Kürt sanatçı Ahmet Kaya'nın doğum günü olduğunu hatırlatan Davutoğlu, "Malatya biraz Ahmet Kaya, biraz Eşref Bitlis'tir. Bu arada, Merhum Ahmet Kaya kardeşimizin de doğum günü. Yiğit insanların, baş eğmeyen yiğitlerin diyarı Malatya. Yasakların, tabuların egemen olduğu, eski Türkiye'de kaybettiğimiz bu yürekli insanları rahmetle anıyorum. Merhum Menderes'e de Özal'a da sahip çıkmıştır. Kurulduğu günden itibaren AK Parti'ye coşkuyla sahiplenen Malatya'ya minnettarız. Recep Tayyip Erdoğan tezahüratı üzerine her zaman sahip çıktınız, rekor oyla destek verdiniz" dedi.

Davutoğlu, Malatya'da AK Parti'nin 2007 seçimlerinde yüzde 67, 2011 genel seçimlerinde yüzde 68, 2014 yerel seçimlerinde yüzde 62, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yüzde 70'in üzerinde, 7 haziran'da yüzde 60 oranında oy aldığını hatırlatarak, 1 Kasım seçimleri için yüzde 75 oranında oyun yakışacağını söyledi.

"ATILIM ÜZERİNE ATILIM YAPIYORUZ"

Türkiye 13 yıldır AK Parti ile bir başarı hikayesi yazdığını belirten Davutoğlu, "Dünya'da tarihin en büyük ekonomik krizlerinin yaşandığı bir zamanda, Türkiye atılım üzerine atılım yapıyor. Ülkelerin, dev küresel şirketlerin iflas ettiği, dönemde Türkiye istikrarlı bir şekilde ekonomisini büyütüyor. Rakipler küçülürken, Türkiye büyüyor. Çevrenizdeki bir çok ülkeyi takip ediyorsunuz, her yerde yangın var. Kiminin ekonomisinde, kimisinde siyasi yangın. Türkiye demokrasisi ile ekonomisi ile dinamizmi ile bir istikrar adası olarak dimdik ayakta" diye devam etti. .

Türkiye'de sıkıntıların olduğunu da söyleyen Davutoğlu, ülkenin kendi kararlarını artık kendisi verdiğini ifade etti. Başbakan Davutoğlu, "Artık Türkiye'nin tüm sıkıntılarının üstesinden gelecek gücü de var, iradesi de var. Türkiye eskisi gibi aciz ve bağımlı bir ülke değil. Aciz ve bağımlı bir ülke olarak üzerinde ameliyatlar yapılabilecek, terör oyunları oynanacak bir ülke değil. Güçlü, kudretli yükselen bir devlet. Türkiye artık kendi kararlarını kendisi veriyor. Birilerinin ağzından çıkacak söze bakmıyor. Sadece ve sadece milletine bakıyor. Milleti ile yürüyor. Milletini geleceğe hazırlıyor" dedi.

Sık sık sloganlarla sözü kesilen Davutoğlu, sloganlardan memnuniyetini ise "Siz hiç yorulma, dur durak bilmez misiniz. Malatya, bu kadar yorucu günlerden geçiyoruz, Malatya geldik mi, tekrar enerji buluyoruz, şarj oluyoruz şarj" dedi.

TÜRKİYE'NİN GÜCÜNDEN RAHATSIZ OLANLAR VAR"

Davutoğlu, güçlü bir Türkiye ve AK Parti'den rahatsız olanların bulunduğunu ifade etti. Davutoğlu, "Türkiye'nin gücünden, çalışma azminden, sağlam iradesinden rahatsız olanlar var. Milletin kendisini yönetmesinden yani AK Parti'den rahatsız olan var. Bakınız bizim çelik irademiz olmasaydı, Türkiye'yi defalarca dize getirmiş olacaklardı. Bu harekete darbe yaptılar durduramadılar. Gezi dediler durduramadılar. 17-25 Aralık, Kobani provokasyonu', dediler durduramadılar. Bu partiyi kapatmak istediler durduramadılar" dedi.

"KISKANANLAR ÇATLASIN"

Davutoğlu, alandakilerin attığı "kıskananlar çatlasın" sloganlarından da memnun oldu. Davutoğlu, sloganlara ise "Doğru, kıskananlar çatlasın. Ama sandıklar da oy, oy patlasın, AK Parti için inşallah. Onlar çatlasın, sandıklar patlasın inşallah. Bu ülkeyi bu hainlere yedirtmediniz" dedi.

"HEPSİ DİNLEYECEKLER"

Tekrar sözü sloganlarla kesilen Davutoğlu, "Vur vur inlesin, Doğan Medya dinlesin" sloganları üzerine ise, "Hepsi dinleyecekler. Büyütüp beslediğiniz, bugünlere getirdiğiniz partinizden hiç, vazgeçmediniz. Bu öz evlatlarınızı, AK Parti kadrolarını hep desteklediniz. Sizlerin de desteği ile biz o eski Türkiye'yi yerin 7 kat altına gömdük. Kimsenin de oradan çıkartmasına izin vermeyeceğiz. 28 Şubat zihniyeti yedi kat yerin altındadır, 12 Eylül zihniyeti, 17-25 aralıkla yapılmak istenen darbeyi yapanlar ve savunanların zihniyetini, 7 kat yerin altına gömdük. 13 yıl boyunca biz, bu al bayrağı zirvelerde taşımaya çalıştık. Ülkemizi büyütmeye çalışırken, muhalefet tüm bu başarıların önüne engel çıkarttı. Biz düzeltmeye çalıştık, onlar önüne engel koydu. Peki ne oldu? Önce Allah'ın sonra da sadece milletin dediği oldu. Hiçbir şeyi engelleyemedi" dedi.

Türkiye büyüyen zenginleşen her alanda şaha kalkan bir ülke olduğunu kaydeden Davutoğlu, "Bu millet huzurun refahın tadını aldı, artık geriye dönmez. Tüm partilere seslenmek istiyorum. Herkes aklına başına alsın, milletin iradesine saygı duysun. 7 Haziran'dan sonra çıkıp, blok oluşturuyoruz. "AK Parti artık iktidardan gidiyor" diye ellerine kına yaktılar ama AK Parti, Türkiye siyasetinden dışlamak mümkün mü? Yapamadılar, yapamazlar, yapamayacaklar. Bundan sonra sadece ve sadece milletin dediği olur" ifadelerini kullandı.

GENÇLERE SESLENDİ

Davutoğlu, konuşmasının bir bölümünde ise gençlere seslendi. Davutoğlu, "Gençler sizi yaşatmak, geleceğe hazırlamak için çalışıyoruz. Allah bir tek gencimizin acısını dahi bize göstermesin. Gerektiğinde her şeyimizi feda ederiz ama bir tek gencimizin annesinin gözünden dökülecek yaşı hiçbir şeye değişmeyiz. Biz ilk andan son ana kadar milletinin sözünü yerine getirmek için çaba gösterdik. Ama olmadı, kimileri blok, kimileri hayır, kimileri ise terör dedi. Biz ise sadece Türkiye dedik" dedi.

Davutoğlu, "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganları üzerine ise "Şanlıurfa'daydım, Van'daydım. Her yerde bu nida vardı. Şehitler ölmez, vatan bölünmez. Bir gencimizin bile, bir tek gencimizin anasından dökülecek yaşına razı olmayız" diye konuştu.

"YORULDUM"

Davutoğlu, koalisyon sürecinde CHP Lideri Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile muhatap olmaktan yorulduğunu ifade etti. Kılıçdaroğlu'nu mert ve yiğit hareket etmediğini savunan Davutoğlu, "Allah'ın izniyle bu makamların hakkını vereceğiz. Ne olur beni Bahçeli ve Kılıçdaroğlu'na muhtaç etmeyin. Yoruldum. Gideriz Bahçeli'ye çantasını açmaz. Sonra televizyonda açar. Sanki hükümeti programı sunan o hanımefendi ile kuracaklar. Biz her yerde açık yürekli davrandık. Biz karşımızdakini Malatyalılar gibi yiğit zannettik. Biz burada kalsın bu dedik. Ama onlar ne yaptı. Televizyona çıkıp Davutoğlu'nun söylediklerini paylaşırsak şöyle olur diyorlar. O günden bu yana "açıklayın" diyorum. Bizi bunlarla muhatap etmeyin. Milletimizden saklayacağımız hiçbir şey olmaz. Biz kapalı kapılar ardında ne konuşursak önünde de aynısını konuşuruz. Bizden yalan, kimseyi aldatmak, hak ve adalet dışında ağzımızdan laf sadır olmaz. Nefret sadır olmaz" diye konuştu.

"SERMAYEMİZ, DÜRÜST MİLLETİMİZ"

Konuşmasını sürdüren Davutoğlu, Türkiye'nin sermayesinin dürüst milleti olduğunu ifade etti. Davutoğlu,"Bizim petrolümüz yok, yiğit dürüst milletimiz var. Bizim servetimiz, sermayemiz insanımızdır, demokrasi ve özgürlüklerdir. Bizim sermayemiz her türlü ayrımcılığa karşı çıkan medeniyete sahip olmamızdır. Bizim için en büyük şeref insan onurunu korumaktır. Bizim sevdamızı en iyi Arguvan türküleri anlatır. Ağıtlarımız, acılarımız birdir. Kürecik ile İzollu da birdir. Kürk, Türk, Zaza kardeştir. Bizi ayıran bölen kim varsa bizden değildir.

Bugün okçular tepesi sandık başlarıdır. Özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da her türlü tedbiri aldık. Sandıklara sahip çıkın" diyerek çağrıda bulundu.

ÇİRKİN AFİŞE TEPKİ

Davutoğlu, Diyarbakır'da HDP'li Yenişehir Belediyesi'nin, "Hz.Peygamber ve küçük bir kızın" çirkin karikatürünü kullanarak astığı afişe de tepki gösterdi.

Davuztoğlu, "Biz yüz yıllar boyu İslam'ın sancaktarı olduk. Müslüman, Alevi, Sünni vatandaşıma dinsizlik dayatan, Hz. Muhammed'i karikatür olarak çizen zihniyeti lanetliyorum. Biz aynı akideye, aynı vatana aynı ruha mensubuz. Bizim aramıza nifak koyan kendi başına bela alır. Biz dünya ahiret kardeşiz. Toplumsal barışın kardeşliğin huzurun modeli Malatya'dır, bursadır, İzmir'dir. Ayrıştırıcı her dili reddediyoruz. Bizim gerçek gündemimiz insanın mutluluğunu artırmaktır. Bizim gerçek gündemimiz kardeşliği pekiştirmektir. Her bir sosyal grubu düşünerek yolumuza devam ediyoruz. Türkiye her gün gelişiyor. Buna bağlı olarak gençlerin ihtiyaçları büyüyor. Talepleri artıyor. Biz de talepleri dikkate alarak yol haritasını yeniden çiziyoruz" diye konuştu.

Malatya'da gerçekleştirilen hizmetleri hatırlatan Davutoğlu, konuşmasının son bölümünde ise Malatya'da hayata geçirilecek projeleri ve vaatlerini anlattı.