İzmir’de, 2001 yılında, 10 yaşındayken köprü ve otoyol geçiş ücretlerine yapılan zamların iptali için açtığı davayı kazanan Emekcan Keleş (25), avukat oldu. Keleş, ilkokul 6. sınıf öğrencisiyken harçlığı otoyol zamlarının ardından aşağıya çekilince zamlara karşı dava açmıştı. Emekcan’ı okula götüren servis aracı, İzmirÇeşme Otobanı’nı kullanıyordu ve yapılan zam servis ücretlerini artırmış, bu yüzden de babası Emekcan’ın harçlığından kısmıştı.

Emekcan, o dönemde “Bu zamla birlikte aileme aylık 130 milyon liralık yük geliyor. Benim harçlığım kesiliyor, daha az kitap alıyorum” diyerek avukat olan annesi Mehrigül Keleş ve babası Mehmet Emin Keleş aracılığıyla dava açmıştı. Zammı iptal ettiren Emekcan, 2 yıl sonra yeni zamma da dava açıp otoyollar ve köprü geçiş ücretlerine yapılan zammı da iptal ettirmişti. Emekcan, 2003 yılında da Tüketiciler Birliği tarafından ‘yılın tüketicisi’ seçilmişti. Daha o dönemde hukukçu olmak istediğini söyleyen Emekcan Keleş, hayallerinin peşinden gidip Yaşar Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni kazandı ve geçen yıl mezun oldu. Stajını başarıyla tamamlayan Keleş için önceki gün İzmir Barosu’nda tören düzenlendi.

Ruhsatnamesini alarak yemin eden Keleş’e cübbesini, ikisi de avukat olan Mehrigül ve Mehmet Emin Keleş çifti ile Baro Başkanı Aydın Özcan giydirdi. Genç avukat, “Yıllardır bu günü bekliyordum. Avukat olarak ailemle birlikte yine AİHM konularında uzmanlaşıp çalışmak istiyorum. Ayrıca son dönemde neredeyse tüm davalarda yer alan bilişim hukuku alanında da uzmanlaşmayı hedefliyorum” diye konuştu.