Evrim Kamalı

Londra’da yaşayan zanlı Hülya Kentman erkek arkadaşının kardeşinin yurtdışına çıkamamasından ötürü adına düzenletmiş olduğu sahte evraklarla çıkmasını sağladığının tespit edilmesi üzerine aranan kişi ilan edilmesi sonucunda Ercan Havaalanından ülkeye giriş yapmak isterken tutuklandı.  Zanlı teminata bağlanmak üzere dün mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Yurtdışına kaçmasına yardımcı olmuş

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren Polis memuru Kemal Erdelhun olayla ilgili bulguları aktardı. Erdelhun huzurda bulunan zanlı Hülya Kentman’ın 2006 yılında meydana gelen sahte resmi evrak düzenleme ve tedavüle sürme suçundan methaldar olduğunu söyledi. Polis zanlının erkek arkadaşının kardeşinin ülkeden çıkışının yasak olmasından ötürü konu şahıs adına sahte kimlik doğum belgesi ve terhis belgesi düzenleyerek yurtdışına kaçmasına yardımcı olduğu gerekçesi ile tutuklandığını söyledi. Polis mesele ile ilgili olarak başlatılan soruşturmanın tamamlandığını ve mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlamasını talep etti.

Teminatla serbest kaldı

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Murat Soytaç zanlının ilerde Aleyhine getirilecek olan davalarda hazır bulunmasını sağlamak maksadı ile yurtdışına çıkışının yasaklanması, haftada 2 gün en yakın polis karakoluna ispat-i vücut etmesi, 20 bin TL nakit teminat yatırması ve KKTC vatandaşı muteber 2 kefilin 100 bin TL değerinde kefalet senedi imzalaması koşulu ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi.