Gamze BAYKUR

Mağusa’yı dün etkisi altına alan aşırı yağışlar Barbaros Sokak sakinlerini canından bezdirdi. Yaklaşık 10 yıldır her sağanağın ardından bulundukları mahallenin sular altında kalmasına isyan eden bölge sakinleri, daha büyük felaketler yaşanmadan bu soruna çözüm bulunmasını istiyor. Yaşadıkları mahallenin çukurda bulunmasından ve drenaj hattının yetersiz olmasından dolayı her yağmurdan sonra mahallenin sular altında kalmasına isyan eden vatandaşlar, yağan yağmurun ardından biriken suların 3 saat sonra tahliye edildiğini söyledi.

 Özbey: “10 yıldır belediyeye şikâyette bulunuyorum…”

Barbaros Sokak’ta oturan Gökmen Özbey, mahallenin çukurda olmasından ve drenaj hattının yetersiz olmasından dolayı 10 yıldır en az 5 mahallenin yağmur suyunun kendi sokaklarında biriktiğini söyledi. Tahliyenin de çok yetersiz olduğunu dile getiren Özbey, defalarca geçmiş dönemin belediye başkanına bizzat kendisinin giderek, hem sözlü, hem de yazılı şikâyette bulunduğunu ve geçen sene kısmen yapılan çalışmalardan sonuç alınamadığını belirtti.

“Sular kaldırım seviyesine geldi…”

Gökmen Özbey, sokaklarında biriken yağmur sularının kaldırım seviyesine geldiğini ifade ederek, geçen arabaların oluşturduğu dalgalardan dolayı 4 eve de su girdiğini söyledi. Yağmurun azalmasıyla ve vidanjörün son anda gelmesiyle birlikte biriken suların 3 saat sonra boşaltılabildiğini belirten Özbey, Barbaros Sokak’ta yaşayan vatandaşların her yağmur sonrası tepkili olduğunu ifade etti. Barbaros Sokak’ın sorununun 10 yıldır çözülmediğini vurgulayan Özbey, daha büyük felaketler yaşanmadan önce ilgililerin bu soruna çözüm bulmasını istedi.