Hüdaoğlu, haberleşme, enerji, ulaşım gibi hizmetlerin devlet eliyle yapılması için gerekli adımların atılması konusunda hükümet ile ilgili bakanlığı göreve davet etti.

Hüdaoğlu yazılı açıklamasında  ‘GSM Telefon ücretleri düşecek’ söylemlerinde bulunan hükümet yetkililerinin, fiyatların zamlanması konusunda gerekli iradeyi gösteremediğini savundu.

Gerek Meclis, gerekse de diğer platformlarda hükümet yetkililerinin telefon ücretlerinin sürekli olarak düşürüleceğinden bahsettiklerini, hatta lisans devirlerinin gerçekleştiği zaman, bunun GSM telefon ücretlerinin düşürülmesi için yapıldığının söylendiğini ileri süren Hüdaoğlu, GSM Telefon ücretlerinin birçok ülkede yıllar içerisinde düştüğünü ifade etti. 
Hüdaoğlu, Kuzey Kıbrıs’ta ise bunun tam tersi yapılarak, fiyatların sürekli olarak artırıldığı görüşünü dile getirdi. 

“HALKIN CEBİNDEN ALINACAK”

Ara bağlantı ücretleri ile sonlandırma ücretlerinin yüzdeliklerinin adım adım düşürülmesi konusunda bir anlaşma yapıldığını belirten Suphi Hüdaoğlu, “Öyle anlaşılıyor ki, ara bağlantı ücretleri de yapılan %10’luk zamla halkın cebinden alınacaktır” dedi.

“HÜKÜMET HALKTAN DEĞİL GSM ŞİRKETLERİNDEN YANA”

Suphi Hüdaoğlu çalışanların maaşlarına artış yapılmadığı, asgari ücretin sefalet düzeyinde bırakıldığı, hayatın her geçen gün pahalılaştığı bir dönemde, CTP-DP Hükümeti’nin halktan yana değil, GSM şirketlerinden yana olduğunu iddia ederek bu durumu eleştirdi.

Yetkili makamların ‘fiyatlar enflasyon oranına göre yükseltildi’ açılamalarına yönelik ise Hüdaoğlu; “2007 yılında CTP hükümeti döneminde GSM şirketlerinin devri gerçekleştirilerek, devlet milyonlarca lira zarara uğratılmıştı. Şimdi de aynı sözleşme uyarınca, enflasyon oranına göre telefon ücretlerine zam yapılmaktadır. Zamanında pervasızca devir işlemleri yapan CTP, şimdi de zammın yapılmasına göz yummaktadır. Bu nasıl halkın yanında olmaktır” şeklinde konuştu.

“REKABET KURULU GÖREVE”

Hükümeti bu konuda ivedi olarak adım atarak halktan yana tavır almaya çağıran Hüdaoğlu, Rekabet Kurulu’nu da göreve çağırdı. Başbakan ile ilgili Bakan’ın GSM zammına yönelik söylemlerine karşılık ise Hüdaoğlu “Sayın Başbakan, Sayın Bakan sizin göreviniz şikayet etmek değil, gerekeni yapmaktır” dedi.