Amasya'da bahçede buldukları ve daha sonra geri attıkları böceğin yaklaşık 100 bin dolarlık nadir rastlanan gergedan böceği olduğunu öğrenen iki arkadaş, yaptıkları arama sonucu buldukları böceği İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkililerine teslim edecek.

Yazı Bağları Mahallesi'ndeki bir paintball tesisinde akşam saatlerinde arkadaşı üniversite öğrencisi Caner Uğurlu ile buluşan avukat Mahmut Sami Sözen, yaptıkları iftarın ardından yerde bir böcekle karşılaştı. Bir süre inceledikleri böceği tekrar yere bırakan Uğurlu ile Sözen, ardından merak edip internette yaptıkları araştırmada böceğin türüne nadir rastlanan ve dünyanın en güçlü böceği olarak bilinen yaklaşık 100 bin dolar değerindeki "gergedan böceği" (Oryctes Nasicornis) olduğunu anlayınca tekrar böceği aramaya başladılar. Bursa, İznik ve Hakkari'de de gergedan böceği bulunduğu haberlerini okumaları üzerine telaşa kapılıp aramaya koyulduklarını belirten Amasya Eğitim Fakültesi Bilgisayar Öğretmenliği Bölümü öğrencisi Caner Uğurlu, "Değerinin 100 bin dolar olduğunu, "gergedan böceği" olduğu bilmiyorduk. Kaldırdık attık böcektir diye" dedi.

Böceğin çok değerli ve koruma altında olduğunu okuduklarını anlatan avukat Mahmut Sami Sözen ise, "Görünüşü itibariyle hamam böceğine benziyor. İnternette araştırma yaptığımızda değerinin 100 bin dolar olduğunu öğrendik. Bende espri olsun diye Facebook'ta paylaşım yaptım. "Beş ortakcıyız. Adam başı 10'ar binden 50 bin dolara satıyoruz" diye. Tabii espri olarak yaptığım bir şey. Yetkililere teslim edeceğiz" diye konuştu.

Son bir haftada Türkiye'nin değişik bölgelerinde aynı tür böceğin görülmesini enteresan bulan evli ve 3 çocuk babası Sözen, "Umarım İsrail'in işi değildir. Yani bir haftada bu kadar yaygınlaştı. Normalde bölgemizde yaşayan bir tür değil. Bununla birlikte umarım bir virüs filan bulaştırmaya çalışmıyorlardır. One minute" şeklinde konuştu.

Amasya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkililerinin yarın böceği teslim alacakları öğrenildi.

100 bin liralık böceği bahçeye attılar

100 bin liralık böceği bahçeye attılar