Devrim Demir

Aralarında önceden husumet bulunan 3 kişiyi bıçakla yaralayarak tutuklanan Erdal Arslan aleyhindeki soruşturma tamamlandı. Hakkında alınan 3 günlük tutukluluk süresi dolan zanlı, dün teminat talebiyle Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Kıdemli Yargıç Musa Avcıoğlu, zanlının ülkede çalışma izinli olarak bulunduğuna dikkati çekerek, ileride davaları görüşülünceye kadar yurt dışına çıkışını yasaklayarak, KKTC vatandaşı 2 kişinin imza edeceği 50’şer Bin TL’lik kefalet senedi ile serbest bırakılmasına emir verdi.

Yaralıların sağlık durumları iyi

Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube’de görevli polis memuru İbrahim Döşemeci, zanlı Erdal Arslan’ın “Kanunsuz bıçak taşıma” ve “Yaralama” suçlarından 5 Ağustos tarihinde mahkeme emri ile tutuklandığını anlattı.

Polis memuru İbrahim Döşemeci, zanlının 4 Ağustos tarihinde önceden aralarında husumet bulunan Berk Ali Uğurlu, Esaf Akar ve Serdar Mehmet Akar’ı tasarrufunda kanunsuz olarak bulundurduğu bıçak ile Berk Ali Uğurlu’yu sağ arka bacağından, Serdar Mehmet Akar’ı sağ göğsünden ve Esaf Akar’ı ise karın kısmından bıçaklamak sureti ile yaraladığını söyledi.

Polis müştekilerin Lefkoşa Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesine kaldırılarak yapılan tedavilerinden sonra taburcu edildiğini ve hayati tehlikelerinin bulunmadığını belirtti.

Soruşturma tamamlandı

Döşemeci, zanlı Erdal Arslan’ın ülkede çalışma izni ile kaldığını belirterek aleyhinde başlatılan soruşturmanın tamamlandığını kaydetti. Polis,  zanlının yargılanmada hazır bulunmasını sağlamak için uygun bir teminata bağlanması talebinde bulundu.