Polis zanlılar aleyhine alınan 2 günlük sürede soruşturmanın tamamlanamaması nedeniyle mahkemeden ek süre talep etti.

Gönyeli'de şüpheli görülen bir aracı durduran polis ekipleri, araçtaki zanlılar Öner Özgeldi ve Ünal Eroğlu’nu, üzerlerinde yaptığı aramada uyuşturucu madde bulunması üzerine tutuklamış ve yürüttüğü ileri soruşturmada, konu şahıslara uyuşturucu maddeyi sattığını tespit ettiği Arzu Yazıcı’yı da tutuklamıştı.

Mahkemede mesele hakkında şahadet veren polis memuru Halil Dümenci olayla ilgili bulguları aktardı. Dümenci, zanlılar Öner Özgeldi ve Ünal Eroğlu’nun 15 Nisan saat 23.30 sıralarında, Gönyeli’de polis tarafından şüpheli vaziyette tespit edilen bir araçta, tasarruflarında yaklaşık bir gram ağırlığında “sentetik cannabinoid” türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde ile içerisinde tütün ile karışık uyuşturucu madde olduğuna inanılan ucu yanık bir adet sigara bulunduğunu söyledi. 

Polis meseleyle ilgili olarak yürütülen ileri soruşturmada, Öner Özgeldi’nin Dikmen’deki ikametgâhında yapılan aramada ise, yaklaşık yarım gram ağırlığında “sentetik cannabinoid” türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde, yaklaşık 100 miligram ağırlığında tütün ile karışık uyuşturucu olduğuna inanılan madde, içerisinde uyuşturucu madde kalıntısı olduğuna inanılan iki adet sigara izmariti ve uyuşturucu madde içiminde kullanıldığına inanılan iki adet pet şişe ile üzerinde uyuşturucu madde kalıntısı olduğuna inanılan yanık foil kâğıdı bulunarak emare olarak alındığını söyledi. 

Polis Memuru Halil Dümenci, zanlılar Özgeldi ve Eroğlu’na uyuşturucu maddeyi 100 TL karşılığında sattığını tespit ettikleri Arzu Yazıcı’nın da tutuklandığını belirtti. 

Polis meseleyle ilgili soruşturmanın henüz tamamlanmadığını, zanlılar Özgeldi ve Eroğlu’nun gönüllü ifade vererek suçlarını kabul ettiğini, ancak zanlı Arzu Yazıcı’nın ifade vermediğini söyleyerek soruşturmanın salimen yürütülebilmesi için zanlıların 3 gün daha poliste tutuklu kalmalarını talep etti.

Kıdemli Yargıç Musa Avcıoğlu huzurunda verilen şahadeti değerlendirerek, soruşturmanın salimen yürütülebilmesi için zanlıların 3 gün poliste tutuklu kalmalarına emir verdi.