Devrim Demir

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Şubesi’nde görevli polis ekiplerinin 3 Şubat tarihinde Güzelyurt’ta gerçekleştirdiği uyuşturucu operasyonu ile ilgili başlatılan soruşturma tamamlandı. Aleyhlerinde alınan 5’er günlük tutukluluk süresi dolan zanlılar, teminat talebiyle Güzelyurt’ta yeniden mahkemeye çıkarıldı. 

Yargıç Meltem Dündar, polisin başlattığı soruşturmanın tamamlandığına dikkati çekerek, zanlıların ileride davalarında hazır bulunmalarını sağlamak için yurt dışına çıkışlarını yasaklayarak, KKTC vatandaşı 2’şer kişinin imzalayacağı 50’şer Bin TL’lik kefaletle serbest bırakılmalarına emir verdi.

Polis: Uyuşturucu “Alma” ve “Verme” soruşturması tamamlandı

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Şubesi’nde görevli polis memuru Mustafa Zor mahkemede verdiği ifadede zanlı Taner Çizer ve Nevzat Ünal’ın 3 Şubat tarihinde Güzelyurt’ta yapılan uyuşturucu operasyonunda tutuklandığını anlattı.

Polis memuru Mustafa Zor, zanlıların 6 gündür, poliste tutuklu olduklarını ifade ederek, uyuşturucu “alma” ve “verme” ile ilgili soruşturmanın tamamlandığını söyledi. 

Kara para soruşturması devam ediyor 

Polis memuru Mustafa Zor, 3 Şubat tarihinde mahkeme emri ile Gayretköy’de zanlı Nevzat Ünal’ın evinde de arama gerçekleştirdiklerini anımsattı.

Zor yapılan aramada, uyuşturucu satışından temin edildiğine inanılan 71 Bin 250 TL nakit para, yine uyuşturucu madde satışından temin edildiğine inanılan ve 5 ayrı banka hesabına yatırıldığı tespit edilen, 308 Bin 838 TL’lik hesap defterleri ele geçirdiklerini kaydetti.

Soruşturma memuru söz konusu paraların ve banka defterlerinin Mali Şube’ye teslim edildiğini ve soruşturma başlatıldığını ifade etti. Zor, kara para ile ilgili başlatılan soruşturmanın devam ettiğini söyledi