Raif Uzkan

Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, sağlığa büyük önem verdiklerini ve 100’ün üzerinde hemşire alımı için yetki yazısının gönderildiğini belirtti.

Sucuoğlu, 2008’de kapatılan tren yolu polikliniğini de haziran sonuna kadar hizmete sokacaklarını ve Dr. Burhan Nalbantoğlu polikliniğinin yükünü 3’te 1 oranında azaltacaklarını söyledi.

Sağlık Bakanı Sucuoğlu bugün ard arda gerçekleşen iki toplantıda Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (Kamu-Sen) Başkanı Mehmet Özkardaş başkanlığındaki Kamu-Sen heyeti ve bakanlığa bağlı hemşire ve hemşire eğitmenlerinden oluşan heyetle görüştü.

Sağlık Bakanı Fazi Sucuoğlu, kabullerde yaptığı konuşmalarda, hangi sektör olursa olsun çalışmaların, paydaşlar ve sivil toplum örgütleriyle yürütülmesi gerektiğini kaydetti. Hemşirelerin ne kadar zor ve fedakârca çalıştığını kendisinin yakından gördüğünü belirten Sucuoğlu, “Hemşirelere her şey haktır” ifadelerini kullandı.

“100’ÜN ÜZERİNDE HEMŞİRE ALIMI İÇİN YETKİ YAZISI GÖNDERİLDİ”

Sucuoğlu, “Biz, yasal çerçevede, elimizden gelen her şeyi yapıp, katkıyı koyacağız. En büyük şansımız, şu anki hükümetin sağlık konusundaki sıkıntıları bilen ve çözmek için çalışan bir hükümet olmasıdır” dedi.

100’ün üzerinde hemşire alımı için yetki yazısını gönderdiğini belirten Sucuoğlu, en kısa süre içinde yetkiyi alacaklarına inanç belirtti. Bu münhallerin yapılmasıyla hemşirelerin yükünün biraz olsun azaltılacağını kaydeden Sucuoğlu, bu hemşirelerin alımının hükümetin sağlığa verdiği önemin göstergesi olduğunu söyledi.

Halkına kabul edilebilir sağlık hizmeti sunmasının devletin görevi olduğunu kaydeden Sucuoğlu, önümüzdeki süreçte en azından halkı memnun edecek bir adım atma şansı bulacaklarını kaydetti.

1463041904.jpg

“TREN YOLU POLİKLİNİĞİ HAZİRAN SONUNA KADAR HİZMETE GİRECEK”

Faiz Sucuoğlu, 2008 yılında nedenini bilmediği bir nedenden dolayı kapatılan tren yolu polikliniğine gittiklerini ve bu polikliniğin Haziran sonuna kadar hizmete sokacaklarını söyledi.

Sucuoğlu, Dr. Burhan Nalbantoğlu polikliniğinin yükünü 3’te 1 oranında azaltacaklarını belirtti.

“HEMŞİRE VE DOKTOR SAYISI YETERSİZ”

Hemşire ve doktor sayasının yetersiz olduğunu belirten Sucuoğlu, yapabileceklerini söyleyip yapacaklarını, yapamayacaklarını da neden yapamadıklarıyla birlikte kamuoyu ve sendikalarla paylaşacaklarını ifade etti.

Sucuoğlu, hemşirelerin önlerini daha rahat görebilme, daha kaliteli hizmet verebilmeleri için yasalar ve imkânlar çerçevesinde yapabileceklerini yapacaklarını da kaydetti.

1463041905.jpg

ÖZKARDAŞ, KAMU SAĞLIK ÇALIŞANLARI (DEĞİŞİKLİK) YASA TASLAĞINI SUNDU

Kamu-Sen Başkanı Mehmet Özkardaş da ziyarette Bakan Sucuoğlu’na, hazırladıkları Kamu Sağlık Çalışanları (Değişiklik) yasa taslağını sundu.

Sucuoğlu’na yeni görevinin hayırlı olması dileğinde bulunarak başladığı konuşmasında hemşirelerin sağlık hizmetlerinin temel taşlarını oluşturduğunu kaydeden Özkardaş, 3-4 hemşirenin işini bir hemşirenin yaptığını ve hemşire ebe eksikliğinin hat safhada olduğunu kaydetti. Bu konuda, bazı çalışmalar yaptıklarını belirten Özkardaş, Başbakan Hüseyin Özgürgün’den 100’e yakın yeni kadro sözünü aldıklarını ifade etti.

Hemşirelerin vardiya çalışmam deme lüksü olmadığını kaydeden Özkardaş, hemşirelerin ailelerini ihmal etmek durumunda kaldığını, sosyal yaşantılarının çöktüğünü belirtti.

Özkardaş, hemşirelerin artık vardiya çalışmak istemediğine işaret ederek, Kamu Sen olarak araştırma yaptıklarını ve vardiya çalışmayı nasıl cazip hale getirebilecekleri yönünde yasa tasarısı hazırladıklarını kaydetti.

“HEMŞİRE VE EBELERE YÜZDE 10’LUK EK ÖDENEK”

Hazırladıkları yasa tasarsını Meclis Başkanına, Başbakan ve siyasi partilere de sunduklarını kaydeden Özkardaş, hekimlerin adlığı yüzde 10’luk ek ödeneğin ebe ve hemşirelere de verilmesini önerdiklerini söyledi.

Özkardaş, hazırlanan bu tasarının Bakanlar Kurulu’na götürülmesinin hemşirelere müjde anlamı taşıyacağını ifade etti.

1463041906.jpg