Muğla'nın Marmaris ilçesinde ormanda tek başına yaşayan 104 yaşındaki Mehmet Karayiğit, yarım asırdan bu yana taş evde kentten uzak bir yaşam sürüyor.

Marmaris ilçesi Adaköy mevkiinde ormanlık arazi içindeki taş bir evde tek başına yaşayan 4 çocuk, 18 torun sahibi Mehmet Karayiğit, Daniel Defoenun 1719'da ilk basımı yapılan kitabından uyarlanarak filmi de çekilen Robinson Crusoe'nin hayatına benzer bir yaşam sürüyor.

Keçi ve inekleriyle birlikte 50 yıldır ada kıyısında yaşayan Karayiğit, asırlık yaşına rağmen dinç ve zinde görünümüyle dikkat çekiyor. Kilometrelerce uzaklıktaki Balan Dağı'ndan hortumla getirdiği suyu içen yaşlı adam, çok yaşamasını doğal beslenme ve kent stresinden uzak bir yaşama bağlıyor. Geçimini hayvancılıkla sağlayan Karayiğit, evlatlarından hiçbir yardım talep etmediğini ihtiyaçlarını ise torununun giderdiğini söyledi. Günde 3-4 defa tepeden inekleri otlatmak için ada ağzına indiğini belirten Mehmet Karayiğit, genç insanların bile çıkmakta güçlük çektiği yamaçlara zorlanmadan tırmandığını kaydetti. 16 yıl önce eşini kaybeden Karayiğit, ömründe ara sıra kola dışında hiçbir gazlı içecek tüketmediğini, sebze ve meyveleri ise mevsiminde sofrasına koyduğunu dile getirdi. Gençliğinde süngercilikle uğraştığını belirten Karayiğit, daha sonra yaşadığı araziye yerleşerek çiftçilik yapmaya başladığını ifade etti.

OTURDUĞU ARAZİYİ İŞ ADAMI ZORLU SATIN ALMIŞ

50 seneden bu yana oturduğu arazinin 6 yıl önce Zorlu Holding'in sahibi Ahmet Nazif Zorlu tarafından satın alındığını kaydeden Karayiğit, "Zorlu 6 yıl önce helikopterle araziye inerek yanında kızı ile birlikte evime geldi. 320 dönümlük araziyi satın aldığını söyleyip, kızıyla birlikte bu arazide yaşamama izin verdiler. Ben de hem araziye sahip çıkıyor hem de yaşamıma devam ediyorum" diye konuştu.

104’lük Robinson!

104’lük Robinson!