Ceren Ercih

Ülkede yaşanan trafik kazalarıyla ilgili yorumda bulunan Tilki, 11 yılda 537 can kaybı yaşandığını aktardı. Bu rakamların hafife alınmaması gerektiğine vurgu yapanTilki, trafikteki kaybın oldukça trajik bir rakama ulaştığını söyleyerek yetkililere acil önlem çağrısında bulundu. 

“ELBİRLİĞİ İLE ÇALIŞACAĞIMIZI ÜMİT EDİYORUM” 

Her yıl 49 ile 55 arası can kaybı olduğuna dikkat çeken Tilki, bu oranın gelişmiş ülkelere göre oldukça yüksek bir rakam olduğunu belirtti. Yetkililerin ilgisizliğine sitemde bulunan Tilki, yeni Ulaştırma Bakan’ı Hasan Taçoy’a güvendiğini şu sözlerle ifade etti: “Tecrübeli bir arkadaşımız, inandığımız güvendiğimiz biri ve tecrübeli bir bakan 2014’ün sonu ve 2015’te şoför okullarının standart bir hale gelebilmesi için el birliği ile çalışacağımızı ümit ediyorum.” 

“ÖLEN CANLAR BİZİM” 

KKTC’yi gelişmiş ülkelerle kıyaslamanın yanlış olduğunu söyleyen Tilki, sebebini ise şu sözlerle açıkladı: “2013 sonunda 2014’ün Şubat ayında trafik birimi oluşturuldu. Bu da çok geç kalınmış bir olaydı. Bunu biz ümit ışığı olarak görmüştük ama maalesef 2014’ün Şubat ayında tüm trafik birimini Ulaştırma Bakanlığı’na bağlanması ve trafik birim yasasının hala daha geçmemesi bizi hem üzüyor hem de hayallerimizi suya düşürüyor. Bu konuda hükümet yetkililerine çağrıda bulunmak istiyorum; Lütfen, ölen canlar bizim canımız, ölen insanlar bizim insanımız. Artık bu trafiğe Kıbrıs konusundan daha çok değer vermelerini ve masaya yatırıp, düşünmelerini istiyoruz. 11 yılda 537 can, 40 yılda binlerce insanın öldü.” 

“İKİ, ÜÇ YILDA BİR BAKANLAR, MÜSTEŞARLAR DEĞİŞİR” 

Bakanların sürekli değişmesini bir kayıp olarak nitelendiren Tilki, trafik sorunlarının ortadan kalkmasını ümit etti ve sözlerini şöyle tamamladı: “İki, üç yılda bir seçim oluyor. Bakanlar, bakanlıklar, müsteşarlar değişir bunlarda bize hep sıkıntı yaratıyor. Bakanlığa her gittiğimizde derdimizi anlatalım, isteklerimizi söyleyelim, işlev durumda olmamız için, standart hale gelebilmemiz için, çalışır durumda olabilmemiz için isteklerimizi yetkililere ilettiğimizde zaman geçiyor. Birbirimizi tanımak için o zamanı değerlendiremiyoruz. Bu da bizim için büyük bir kayıptır. İnşallah bu trafik biriminde bu sorunların ortadan kalkacağını ümit ediyorum.”