“Kıbrıs Arkadaşlık Programı” (Cyprus Friendship Programme – CFP) çerçevesinde ABD’ye giden ve iki toplumlu gençlik kampına katılan 110 Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rum gence, dün YDÜ Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi’nde sertifika verildi.

“Kıbrıs Arkadaşlık Programı”ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, BM Kıbrıs Özel Temsilcisi Lisa Buttenheim ile BM Kıbrıs Barış Gücü Komutanı Tümgeneral Kristin Lund’un da hazır bulunduğu törene, Kıbrıslı Türk ve Rum gençleri ABD’de evlerinde konuk eden bazı Amerikalı aileler ile gençlerin yakınları da katıldı.

7 yıldan beridir sürdürülen iki toplumlu program çerçevesinde, geçtiğimiz Temmuz ayında ABD’nin Virginia, Maryland, Oregon ve New Hampshire eyaletlerine giden 30 Kıbrıslı Türk ve 30 Kıbrıslı Rum genci, Amerikalı ailelerin yanında bir ay süre ile kalmış ve çeşitli toplumsal projelere katılmıştı. Aynı program çerçevesinde 50 Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rum genci de güneydeki Aynikola köyünde düzenlenen kampa katılmıştı.

Sertifika töreninde konuşan Amerikalı Aileler Organizatörü Warren Muir, bu projenin tamamen bir halk projesi olduğunu, hiçbir resmi organdan yardım almadıklarını ve tüm çalışanların da gönüllü olarak projede görev yaptıklarını söyledi.

Törende görevini ABD’li Linda Ziglar’a devredecek olan Warren Muir’e CFP’nin Kıbrıslı Türk Başkoordinatörü Simge Kahvecioğlu tarafından hediye sunuldu.

CFP’nin Kıbrıslı Türk Başkoordinatörü Simge Kahvecioğlu, bu yıl da 15-17 yaşları arasındaki Kıbrıslı Türk ve Rum gençlerinden başvuru kabul edeceklerini ve her yıl daha çok genci ABD’ye göndermek istediklerini belirtti.

CFP’nin Kıbrıslı Rum Başkoordinatörü Nikos Anastasiu da, 7 yıl önce bir avuç gençle başlattıkları projenin bugün bine yakın genç ile onların ailelerini içine alan bir “barış toplumu” oluşturduğunu kaydetti.

Sertifika töreninde, gençler, ABD’de geçirdikleri günleri ve katıldıkları etkinliklerle ilgili bilgi verdi, Türkçe ve Rumca şarkılar söyleyerek barış ve kardeşlik vurgusu yaptı.

1444552210.jpg

1444552221.jpg