Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, ülkede organ nakli bekleyen hasta sayısının her geçen gün arttığını belirterek, herkesin daha duyarlı olmasını istedi.

Bakan Sucuoğlu, Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesinde görev yapan transplantasyon ekibini kabul etti.

Hastanede yapılmaya başlanan organ nakilleri konusunda Bakan Sucuoğlu ile görüşen  transplantasyon ekibi, bugüne kadar yapılan nakiller hakkında bilgiler verdi.

Bakanlık Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye göre, Sucuoğlu, ülkede 110 kişinin organ nakli beklediğini söyleyerek, bugüne kadar 8 adet kadavradan, 4 adet de canlı kişiden olmak üzere toplamda 12 nakil yapıldığını söyledi.

1475145461.jpg

Sucuoğlu, halkın organ bağışı konusunda bilinçlenmesi için Bakanlık olarak kamu spotları hazırlattıklarını ifade ederek, hazırlanan kamu spotlarının basın yayın kuruluşlarında yayımlanacağını vurguladı.

Hastanede organ naklini gerçekleştiren Transplantasyon ekibinin ihtiyaç ve isteklerini de görüştüklerini söyleyen Sucuoğlu, organ nakli konusunda gereken her türlü desteğin Bakanlık olarak sağlandığını ve sağlanmaya devam edeceğini söyledi.

Sucuoğlu, Sağlık Bakanlığı bünyesinde kurulan Koordinasyon Kurulu’nun organ bağışı konusunda başvuru kabul etmeye devam ettiğini de belirterek, Koordinasyon Kurulu’na başvuran kişilerin, bir form doldurarak ve bunu imzalayarak organlarını bağışladığına dair beyanda bulunabileceklerini sözlerine ekledi.