AB Bilgi Merkezi’nden yapılan açıklamaya göre, ağustos ayında gerçekleştirilecek olan etkinlikler Kıbrıs Türk toplumundaki gençlere yönelik AB finansmanlı fırsatlar ve gençlik konularını gündeme getirme amacı taşıyor.

Bu bağlamda 27 Ağustos Perşembe günü  19:30 – 22:30 saatleri arasında Lefkoşa Narnia’da “Bilgilendirme Oturumu / Sohbet Café” ve 28 Ağustos Cuma günü 10:30 – 13:00 saatleri arasında Lefkoşa Merit Otel’de “AB’nin Gençlik Politikaları ve Gençlik Konuları Münazarası” düzenlenecek.

HASDER, AKDer, Adalı Gençlik, MAGEM, Youth Power ve GUSAD gibi gençlik örgütleriyle işbirliği ile organize edilen  bu etkinliklerde tüm bölgelerden gençlere AB finanslı fırsatlar hakkında bilgilendirme hedefleniyor. Narnia’da gerçekleşecek olan Bilgilendirme Oturumu/Sohbet Café’de Avrupa Komisyonu, Kıbrıs Türk Ticaret Odası’nın “Leading by Example” projesi, Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası, MAGEM, Youth Power ve Avrupa Birliği Koordinasyon Merkezi, katılan gençlerin sorularını yanıtlayacaklar. Etkinlik Ezgi Akgürgen ve Eril Cambaz’ın canlı konseri ve ikramlarla sona erecek.

Merit Otel’de gerçekleşecek “Kıbrıs Türk toplumunda AB’nin Gençlik Politikaları ve Gençlik Konuları Münazarası”, gençlikle ilgili girişimler, fırsatlar, gençlik konuları, AB’nin gençlik politikaları ve strateji konularının konuşulması için forum oluşturacak.

Bu etkinlik, öğle yemeği ile sonlanacak.

Etkinliklerle ilgili detaylı bilgiye AB Bilgi Merkezi’nin Facebook sayfası f/abbilgi veya AB Bilgi Merkezi’ne [email protected], 228 2577 ve 11A Hasene Ilgaz Sokak, Köşklüçiftlik Lefkoşa adresinden ulaşılabiliyor.