Evrim Kamalı 

Ülkemizin çeşitli bölgelerinde Eylül 2014 – 13 Mart 2015 tarihleri arasında meydana gelen araç yakma olayların dan methaldar olan zanlı Raif Koçin dün teminata bağlanmak üzere Lefkoşa Kaza Mahkemesi huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren Lefkoşa Adli Şubede görevli polis memuru Ömer Can olayla ilgili bulguları aktardı. Can, huzurda bulunan zanlı Raif Koçin’in, ülkenin çeşitli bölgelerinde Eylül 2014 – 13 Mart 2015 tarihleri arasında meydana gelen araç yakma olayların dan methaldar olduğunu ve gönüllü ifade vererek suçunu kabul ettiğini söyledi.

Zanlının vermiş olduğu gönüllü ifadenin akabinde yapılan soruşturmada toplam 12 aracın yakılarak kasti hasara uğratıldığını söyledi. Ömer Can zanlı aleyhine başlatılan soruşturmanın tamamlandığını ve mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlamasını talep etti.

Yargıç Meltem Dündar huzurunda verilen şahadet üzerine zanlının yurtdışına çıkışının yasaklanmasına, haftada 1 gün en yakın polis karakoluna ispat-i vücut etmesine ayrıca 3 bin TL nakdi teminat yatırması ve KKTC vatandaşı bir kefilin 20 bin TL değerinde kefalet senedi imzalaması koşulu ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi.