Bu kapsamda, Türkiye’de faaliyet gösteren “Belenco Kuvars Yüzeyler Şirketi” ile Belenco’nun KKTC Distribütörü Decomar Mermer Granit Şirketi’nin yürüttüğü sosyal sorumluluk projesinin devamı için bugün Milli Eğitim Bakanlığı’nda yeni bir protokol imzalandı.

İmza öncesinde basına kısa bir açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova, bu tür sosyal sorumluluk projelerinin devamının eğitimin kalitesinin artırılması için önem arz ettiğini söyledi.

Bu projenin ilk etabının okullarda memnuniyetle karşılandığını kaydeden Berova, özel şirketlerin sosyal sorumluluk bilincinin devamını diledi.

Belenco İcra Kurulu Başkanı, CEO Metin Genç ve Decomar Mermer Granit Şirketi Direktörü Kemal Uyumsal da yaptıkları konuşmada sosyal sorumluluk projesi hakkında bilgi verdi.

“Ülkede kazanılanı ülke için harcamak” hedeflerine dikkat çeken şirket yetkilileri, böyle bir projede yer almaktan mutluluk duyduklarını belirtti.

Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova’nın, Belenco İcra Kurulu Başkanı, CEO Metin Genç ve Decomar Mermer Granit Şirketi Direktörü Kemal Uyumsal’ın imza koyduğu protokol haziranda uygulanmaya başlayacak.

2014 yılında Bakanlık ve söz konusu şirketler arasında imzalanan, 5 okuldaki ıslak zeminlerin yenilenmesini içeren ve Mayıs 2015’te sone erecek protokolün 2’nci etabında 12 okulda daha ıslak zeminlerde “Belenco” tezgâh yüzeyi kullanılacak.

Protokolün imza töreninde Milli Eğitim Bakanı Rauf Ataöv ile Özel Kalem Müdürü Fatoş Anıl Öder de hazır bulundu.