Sılay TAŞKAN

Çalışanların yanında esnafın da umudu olan 13. maaşların Ocak ayına sarkması beklentileri boşa çıkardı. Yeni Bakış'a konuşan esnaf, 13. maaşların hiçbir şekilde kendilerine yansımadığına vurgu yaparak, "13. maaşını alan vatandaş borçlarımı nasıl kaparım derdine düşünce bize birşey kalmadı" dedi.

Esnaf ne dedi?

Ali Dağdelen:

13. Maaşlar ödendi fakat bizi hiç bir türlü etkilemedi. Kalabalık yok, uğrayan yok, hiç bir faydasını göremedik malesef.

Ahmet Mağusalı:

 Hükümetimiz gittikçe fakirleşiyor,  Türkiye olmasa bunun içinde kim ne yapacak onu merak ediyorum.

Sinan Yaşar:

13. Maaş piyasaya yansımadı. Parasını alan borca yatırıyor. Maaşlar geç ödendiği için herkesin hesapları karıştı kimisi borç yaptı aldığı maaşını ona ödadi. Ülkemizde kötüye gidiyor allah herkesin yardımcısı olsun.

Mustafa Altınkalp:

Bizim burda normal günlermizde de kalabalık olmuyordu bu ay maaşlar olmadığı için bizi daha çok kötü etkiledi. Bizler 13. Maaş ümidiyle beklerken hükümet herkesi şaşırttı. Ayın kaçı oldu 13. Maaş daha yeni ödendi.

Sedat Dursun:

Günlerdir hiç bir etkinliğimiz yoktur. Bu 13. Maaş ödendi fakat bir sorun bakayım bu hangi esnafa yaradı herkes borçlarını ödemeye saldırdı. İnsanların çoğu bu hükümetin geç ödemesinden dolayı zora girdi, borç altına girdi şimdi ödenmişler ne kime yarar bu para.

Osman Sakallı:

İnsanımıza  değil 13. Maaş 14. Maaş verilse bile açıklar kapatılamaz. Günlerdir insanlar elleri kolları bağlı 13. Maaş bekliyorlardı. Ülkenin durumu hergün daha kötüye gider. Aralık'tan beri 13. Maaş ha bugün ödenecek ha yarın diye diye ayın ortasına geldi. Parasını alan vatandaş da doğal olarak borcunu ödemeyi tercih etti. Vatandaşın aldığı para da ancak borcuna yettiği için kimse çarşıyı düşünemedi.

Serap Özdemir:

Hükümetten bir beklenti kalmadı artık 13. Maaş ödendi, kimi vatandaş borç ödemeye koştu, kimi ise rum tarafına alışverişe. Biz çarşı esnafına ne bir yararı ne bir zararı oldu biz yine ayni yerimizde saymaya devam ediyoruz. Bu millet böyledir gösteriş için cebindeki üç kuruş parayı bile rum tarafında harcıyor. Hükümetten de burdaki çoğu vatandaştan da bir beklentimiz kalmadı.

Şeval Özdemir:

"Öncelikle herkese hayırlı olsun demek istiyorum 13. Maaşlar ödendi fakat bunun kimseye yaramadığını da görüyoruz esnaf yine kendi yağıyla kendi ciğerini kavurmaya çalışıyor. Ödenenler ise nasıl borç kapaycaklarının hesabını yapmaya başladı. Bu yıl kötü geldi umarım yıl içerisinde herkes için daha iyi günler olur ve bu şekilde ilerlemeze 2016.


Kaynak: Yeni Bakış