Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Kıbrıs, Türkiye Cumhuriyeti tarafından 13 milyon TL kaynak sağlanacağı ilan edilen “Kısmi Hibe Destek Yardım Projeleri” konusunda seminer düzenliyor.

Son başvuru tarihinin 9 Eylül olduğu projelerle ilgili seminer, çarşamba günü saat 11.00’de Kıbrıs Türk Ticaret Odası’nda yer alacak.

MÜSİAD Kıbrıs’tan yapılan açıklamaya göre, saat 11.00’de başlayacak seminerde, HMD Proje Danışmanlık ve Dünya Yatırım&Danışmanlık yetkilileri, proje sunmak isteyen yatırımcılara neler yapmaları gerektiği konusunda eğitim verecek.

Açıklamada, 2013-15 Sürdürülebilir Ekonomiye Geçiş Programı çerçevesinde TC tarafından sağlanan kaynakla KKTC’de Kısmi Hibe Destek Yardım Projeleri ilan edildiği belirtilerek, 2015 yılı için Tarım ve Kırsal Kalkınma ve Mali Destek Programı için 4 milyon TL, Turizm Potansiyeli Geliştirilmesi Mali Destek Programı için 4 milyon TL ve Rekabet Gücünün Artırılması Mali Destek Programı için de 5 milyon TL olmak üzere toplam 13 milyon TL’lik bütçe aktarıldığı bildirildi.

Proje sunacak kâr amacı güden kuruluşlara proje bedellerinin yüzde 50’si, kâr amacı gütmeyenlere ise yüzde 75 oranında hibe verilecek.