Siirt'in Eruh ilçesi Gedikkaşar köyünde ikamet eden Türkiye'nin en yaşlı seçmeni olan 130 yaşındaki Mehmet Esen milletvekili seçimleri için oyunu kullandı.

Gedikkaşar Köyünde oturan Esen, torunlarının yardımıyla araçla evinden alınıp Eruh ilçe merkezinde bulunan Cumhuriyet İlkokulu'na götürüldü. Oy kullanma kabinine giden Mehmet Esen, daha sonra oyunu kullandı. Oy kullanma işlemleri sonrası Türkçe bilmediği için Kürtçe açıklama yapan Mehmet Esen, Adnan Menderes döneminden beri hemen hemen tüm seçimlerde sandık başına giderek oyunu kullandığını aktardı.

"İNŞALLAH HUZUR ORTAMI DEVAM EDER"

Güçlükle ayakta durabilen Mehmet Esen, 25. dönem milletvekilliği seçimlerinin Türk ve Kürtlere barış, huzur ve kardeşlik getirmesi temennisinde bulundu. Hasta haline rağmen vatandaşlık görevini yerine getirdiğini aktaran Esen, Kürtçe yaptığı konuşmada "Ülkemiz için bu seçim çok önemlidir. Çözüm süreciyle son birkaç yıldır bölgede huzur ve kardeşlik hakimdir. İnşallah bozulmaz ve hep böyle devam eder. Milletvekili seçimlerinin Türk ve Kürt coğrafyasında yaşayan halklara barış getirmesini temenni ediyorum" şeklinde ifade etti.

Türkiye'nin en yaşlı seçmeni unvanını taşıyan Mehmet Esen daha sonra tahsis edilen araçla köyüne götürüldü.