Lefkoşa Belediye Tiyatrosunun düzenlediği  "14. Kıbrıs Tiyatro Festivali" 6 Eylül'de başlıyor. 10 oyunun sahneleneceği festival, 6 Eylül - 6 Ekim tarihleri arasında 1 ay sürecek.

14. Kıbrıs Tiyatro Festivali programı bugün düzenlenen basın toplantısı ile açıklandı.

KTAMS Toplantı Salonunda yer alan basın toplantısına, Lefkoşa Belediye Başkanı Mehmet Harmancı yanında Festival Komitesi Başkanı Kıymet Karabiber, yerli ve konuk sanatçılar ile sponsorlar katıldı.

"KARANLIĞA RAĞMEN KARANLIKTA GÖRMEK İÇİN"

Akgünler Turizm ana sponsorluğunda gerçekleştirilecek festival "Karanlığa rağmen karanlıkta görmek için" sloganıyla gerçekleştirilecek.

Festival, 6-7 Eylül'de Dostlar Tiyatrosu'nun "Bir Delinin Hatıra Defteri" oyunu ile başlayacak.

1472026978.jpg

Tüm oyunlar,  YDÜ AKKM'de saat 21.00'de başlayacak.

10 oyunun sahneleneceği festivalde biletler Lefkoşa Avenue Gişelerinden her oyun için 25 TL karşılığında alınabilecek. Festivalde kombine bilet 200 TL olacak, çocuk oyunu biletleri ise 5 TL'den satılacak.

14. Kıbrıs Tiyatro Festivali'nde; 19 Eylül'de Tiyatro Aşk "Kanatsız Güvercinler", 20 Eylül'de Siyah Beyaz ve Renkli "Tesir", 22 Eylül'de Bursa Nilüfer Belediyesi "Tersine Dünya", 24 Eylül'de Lefkoşa Belediye Tiyatrosu  çocuk oyunu "Soytarılar Okulu", 26 Eylül'de Lefkoşa Belediye Tiyatrosu "Ev", 27 Eylül'de Entropi Sahne "Yastık Adam", 29 Eylül'de Semaver Kumpanya "İçerdekiler", 4 Ekim'de Hayal Perdesi "Üç Kız Kardeş" ve 6 Ekim'de Talimhane Tiyatrosu "Göl Kıyısı" oyunuyla sahne alacak.

Basın toplantısında açılış konuşmasını Festival Komitesi Başkanı, Lefkoşa Belediye Tiyatrosu Sanat Yönetmeni Kıymet Karabiber yaptı. Karabiber, festivali gerçekleştirmede zorlu bir süreç yaşadıklarını belirterek, Türkiye'de yaşanan darbeden dolayı sıkıntı yaşadıklarını ancak bugün bu festivali seyirciyle buluşturacak olmanın gururunu yaşadıklarını söyledi.

Karabiber, festivalin Akgünler Turizm ana sponsorluğunda gerçekleşeceğini de ifade ederek, festivale destek veren tüm sponsorlara teşekkür etti.

1472027001.jpg
 
 

HARMANCI: “… SEVİNÇLİ VE GURURLUYUZ”

Lefkoşa Belediye Başkanı Mehmet Harmancı da, basın toplantısında söz alarak, Lefkoşa Belediye Tiyatrosu'nun 14. kez düzenlediği festivali gerçekleştirmekten sevinç ve gurur yaşadıklarını vurguladı.

Harmancı, bu yılı festivalin en kolay geçecek yılı olarak gördüklerini ancak en zor yıl olarak geçtiğini, yapılıp yapılamayacağı konusunda endişe duyduklarını ancak sıkıntıları aşıp festivali gerçekleştirdiklerini anlattı.

Sanatın demokrasi için önemine işaret eden Harmancı, bu yüzden verilecek mesajların sahneden de verilebileceğine işaret etti.

Bu yıl festivalde bir de çocuk oyununa yer verilmesinin çok anlamlı olduğunu vurgulayan Harmancı, ülkede Eylül ayının "tiyatro ayı" olarak anıldığını belirtti ve destek veren herkese teşekkür etti.

Basın toplantısında söz alan sponsorlar da, tiyatroya verdikleri önemi vurgulayarak, festivalin sürekliliğini sağlamak amacıyla sanata ve tiyatroya her zaman destek olacaklarını belirttiler.

Konuşmaların ardından festivalin tanıtım filmi gösterildi ve tüm tiyatroseverler festivale davet edildi.

1472026989.jpg