(KAMALI HABER)

Lefkoşa surlar içinde çocuğun, 20 TL ye satın aldığı bonzaili sigara ülkede uyuşturucu gerçeğini gözler önüne serdi. Satın aldığı, uyuşturuculu sigarayı içtikten sonra komaya giren ve yoğun bakıma kaldırılan 14 yaşındaki çocuğun bu deneyimi mahkemede son buldu.

DAVA GÖRÜŞÜLDÜ

Baygın vaziyette bulunan, yoğun bakıma kaldırılan ve ardından ise kelepçelerle mahkemeye getirilen çocuğun oldukça korktuğu gözlemlendi. Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren Narkotik ve Kaçakçılığı önleme şubesinde görevli polis çavuşu Mehmet Bayram olayla ilgili bulguları aktardı. Bayram, Lefkoşa Surlar içinde 6 Eylül tarihinde baygın olarak bulunan zanlı S.K’nin hastaneye kaldırılması sonrası polise gelen bilgi üzerine narkotik ekiplerinin başlatmış olduğu tahkikat neticesinde zanlının bonzai kullanımından dolayı bayıldığı tespit edildiğini belirtti. Polis zanlının 12 saat hastanede yoğun bakımda kaldığını ve kendine gelmesi üzerine vermiş olduğu gönüllü ifadesinde konu sigarayı zanlı S.D’den 20 TL karşılığında aldığı beyanında bulunduğunu söyledi. Zanlı 14 yaşındaki çocuğun, aleyhinde yürütülen tahkikata etki etme olasılığının bulunmadığını belirterek teminat günü mahkemeye getirileceğini bu bağlamda teminat gününe kadar serbest kalmasını talep etti.

Yargıç Hale Ahmet Raşit çocuk zanlının teminat günü teminata bağlanmak üzere mahkemeye gelmesi koşulu ile serbest kalmasına emir verdi.

Meselede tutuklu bulunan diğer zanlı S.D’nin tahkikata etki etme olasılığının bulunduğunu belirten Mehmet Bayram tahkikatın selameti açısından 2 gün süre ile tutuklu kalmasını talep etti.

Yargıç Hale Ahmet Raşit zanlı S.D’nin 2 gün süre tahkikat maksatlı poliste tutuklu kalmasına emir verdi.