Evrim Kamalı

Lefkoşa’da geçtiğimiz hafta içerisinde evden kaçan 14 yaşındaki kız çocuğuna uyuşturucu verdiği gerekçesi ile tutuklanan zanlı Şahin Suyolcu tutuklanarak dün mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren Narkotik ve Kaçakçılığı önleme müdürlüğünde görevli polis çavuşu Barış Duman olayla ilgili olguları aktardı. Duman, huzurunda bulunan zanlı Şahin Suyolcu’nun evinden kaçan 14 yaşındaki kız çocuğuna 31 Temmuz tarihinde 3 adet içerisinde Sentetik Cannabionit bulunan sigara verdiği yönünde ifade verdiğini belirtti. Polis mesele ile ilgili olarak yapılan soruşturmada zanlının 4 Ağustos tarihinde tespit edilerek tutuklandığını söyledi.

Zanlının mesele ile ilgili olarak gönüllü ifade vererek suçunu kabul etmediğini belirten polis çavuşu Duman yürütülen soruşturmanın henüz tamamlanmadığını mesele de şüpheli olarak aranan bir şahısın daha olduğunu belirterek soruşturma maksatlı 1 gün süre ile tutuklu kalmasını talep etti.

Yargıç Meltem Dündar huzurunda verilen şahadeti değerlendirerek meselenin ciddi olduğunu ve çocuk yaşta birine uyuşturucu verilmesi yönünde şahadet olduğunu belirterek zanlının 1 gün süre ile tutuklu kalmasına emir verdi.