Devrim Demir

Cemil Şengönül, Girne’de 28 Kasım 2014-Şubat 2016 tarihleri arasında meydana gelen “cinsel tecavüz” ve “çocuğun cinsel istismarı” suçlarını işlediği gerekçesiyle önceki gün tutuklandı. Aleyhine başlatılan soruşturma tamamlanan Şengönül, teminat talebiyle dün Girne’de mahkemeye çıkarıldı.

Yargıç Gökhan Asafoğulları zanlının ileride davalarında hazır bulunmasını sağlamak için, yurt dışına çıkışını yasaklayarak, serbest bırakılmasına emir verdi.

Polis: Bebekleri dünyaya geldi

Girne Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube’de görevli polis çavuşu Ali Uzun mahkemede verdiği ifadede zanlı Cemil Şengönül’ün 2014 Kasım-2016 Şubat tarihleri arasında meydana gelen “cinsel tecavüz” ve “çocuğun cinsel istismarı” suçlarından gözaltına alındığını anlattı.

Ali Uzun, zanlının 28 Kasım 2014- Şubat 2016 tarihleri arasında Girne’de muhtelif yerlerde 16 yaşından küçük kız çocuğu ile cinsel ilişkiye girdiğini belirterek, 16 yaşından küçük kız çocuğunun bu ilişkiden hamile kaldığını söyledi.

Uzun hamile kalan kız çocuğunun 14 Şubat tarihinde Lefkoşa Dr.Burhan Nalbantoğlu Hastanesi’nde doğum yaparak bir bebek dünyaya getirdiğini ifade etti. Zanlı ile kızın Eylül 2015 tarihinde nişanlandığını, zanlının kız ve ailesi ile birlikte yaşamaya başladığını kaydeden Uzun, KKTC’de turist olarak bulunan Şengönül’ün davalarında hazır olması için teminata bağlanmasını talep etti.

Mahkeme zanlının yurt dışına çıkışının yasaklanması şartı ile tutuksuz yargı kararı verirken söz hakkı alan zanlı, “Evleneceğim” dedi