Evrim Kamalı

Güvercinlik köyünde Aralık 2013 – Şubat 2014 ayları arasında hafif düzeyde zekâ geriliği bulunan 14 yaşındaki kız ile iki kez cinsel ilişkiye giren ve hamile bırakan 60 yaşındaki sanık Remzi Çil, Mağusa Kaza Mahkemesi’nin vermiş olduğu 2 yıl hapis cezasını çok bularak itiraz dosyaladı. Yüksek Mahkeme’de gerçekleşen dünkü duruşmada mahkûm Remzi Çil adına Avukat Murat Hakkı ve Başsavcılık adına Savcı Ahmet Özlemler hazır bulundu. 

Yargıtay Ceza Heyeti Başkanı Ahmet Kalkan, üye Bertan Özerdağ ve üye Beril Çağdal huzurunda görüşülen davada sanık avukatı Murat Hakkı itiraz sebeplerini sunarak cezanın çok olduğunu öne sürdü. Sanık avukatının ardından söz alan Savcı Ahmet Özlemler Savcılığın itirazını heyete aktarmasının ardından Yargıtay Ceza Heyeti itirazları incelemek ve kararını açıklamak için davayı süresiz erteledi.

İstinaf sebebi olay nasıl olmuştu?

Güvercinlik köyünde 2013 yılı Aralık ayı ile 2014 yılı Şubat ayları arasında hafif düzeyde zekâ geriliği bulunan, 14 yaşındaki kız ile 2 kez cinsel ilişkiye giren ve hamile bırakan mahkûm Remzi Çil aleyhine getirilen “16 yaşından küçük kızı alıkoyarak kaçırma”, “Mülke tecavüz” ve “13 yaşından büyük 16 yaşından küçük kız ile yasa dışı cinsi münasebette bulunma” davalarından suçlu bulunup 2 yıl hapis cezasına mahkûm edilmişti.