Evrim Kamalı

36 yaşındaki ağabeyi Turgut Özdeğirmenci’yi av tüfeğiyle 4 el ateş ederek öldürdüğü için yargılanan 27 yaşındaki Turgay Özdeğirmenci 14 yıl hapsemahkûm edildi.

Göçmenköy’de 28 Kasım 2015 tarihinde aralarında çıkan kavgada ağabeyi Turgut Özdeğirmenci’yi av tüfeğiyle 4 el ateş ederek öldürdüğü için yargılanan Turgay Özdeğirmenci hakkındaki karar dün açıklandı.

Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde Başkan Ömer Güran, yargıçlar Rauf Kürşad ve Vedia B.Barkın’dan oluşan heyetin sanık aleyhine oybirliğiyle verdiği kararı Yargıç Barkın açıkladı. Yargıç, sanığın "Adam öldürme”, “Kanunsuz ateşli silah ve patlayıcı madde tasarrufu” suçlarını kabul ettiğini ve bu beyan doğrultusunda lehine ve aleyhine aktarılan olgular ışığında suçlu bulunup mahkûm edildiğini açıkladı. 

“Aile faciası…”

Yargıç Vedia B. Barkın sanığın işlediği suçun çok ciddi bir suç ve bir bireyin anayasa ile korunan yaşam hakkını sonlandırmak olduğunu belirterek, bu tür suçlara ciddi caydırıcı hapis cezaları verilmesinin uygun olduğunu kaydetti. Yargıç meselenin bir aile faciası olduğunu ve bu tür suçlarda karar verirken zorlandıklarını belirtti. 

“Pişman olması hafifletici neden…”

Yargıç Barkın sanık lehine mahkemede şahadet veren aile bireyleri ve yakınlarının olayı “yılların biriktirdiği bir cinnet geçirme” olarak aktardıklarını, ancak bu durumun bir kişinin hayatına son vermede hafifletici neden olarak algılayamadıklarını dile getirdi.Yargıç Vedia B. Barkın sanığın olay sonrası polise teslim olmasını, ifade vererek olayı polise aktarmasını, suçunu kabul ederek adaletin erken tecellisine katkıda bulunmasını ve pişman olmasını lehine hafifletici neden olarak değerlendirdiklerini belirtti. 

Yargıç Vedia B. Barkın tüm bu olgular ışığında sanığı suçlu bulup mahkûm ettikleri davalardan 14 yıl hapse çarptırdıklarını açıkladı.