Bursa'da dolandırıcıların tuzağına düşen 27 yaşındaki bayan öğretmenin 15 lirayı poşetin içine koyup sokağa bırakma anı kameralara anbean yansıdı. Olaydan sonra alarma geçen polis, para dolu poşetle kaçan dolandırıcıları şehri terk etmek üzereyken yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, merkez Yıldırım ilçesine bağlı Yavuzselim Mahallesinde ikamet eden öğretmen K.B.'yi cep telefonundan arayan dolandırıcılar kendilerini polis olarak tanıtıp, bir kuyumcu soygunu olduğunu ve iş yerinde kendisine ait kimlik bulunduğu söyledi.

Telefonu sürekli açık tutan dolandırıcılar, genç öğretmenin 155 polis imdat telefonunu arayarak durumu teyit etmesini de engelledi. Sözde polisler, kuyumcu soyguncularını suçüstü yakalayacaklarını belirterek K.B.'nin evde ne kadar para ve altını varsa hepsini bir poşete koyup Setbaşı Caddesi üzerindeki iş hanının arka sokağa bırakmasını istedi. Evde bulunan 15 bin lirasını naylon poşete koyup dolandırıcıların verdiği adrese gelen K.B., bir an bile düşünmeden para dolu poşeti duvar dibine bırakıp uzaklaştı. Öğretmeni uzaktan izleyen dolandırıcılar K.B.'nin olay yerinden ayrılmasından hemen sonra para dolu poşeti alarak kayıplara karıştı.

Sözde polisin telefonu kapamasının ardından soyguncuların yakalanıp yakalanmadığını öğrenmek için aynı numarayı arayan K.B., numaraya ulaşamayınca dolandırıldığını anladı. Soluğu emniyette alan genç öğretmen, sözde polislerin yakalanmasını istedi. Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Bürosu ekipleri şüphelilerin yakalanması için alarma geçti. Çevredeki güvenlik kameralarını mercek altına alan polis şüphelilerden birinin taksiye bindiğini diğerinin ise koşarak olay yerinden kaçtığını tespit etti. Taksinin plakası ile takibe başlayan polis, aracın Yalova istikametine doğru seyrettiğini belirledi. Gemlik ilçesi Dürdane rampasında polis tarafından durdurulan takside bulunan Şanlıurfa doğumlu M. Emin K. (34) ile Bayburt doğumlu Yaşar G. (52) içinde 15 bin lira bulunan poşetle birlikte yakalandı. Gözaltına alınan zanlılar emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

Öte yandan dolandırıcılık anı paranın bırakıldığı sokaktaki güvenlik kameraları tarafından saniye saniye görüntülendi. Görüntülerde, bayan öğretmenin para dolu poşeti duvar dibine bırakması, hemen