Başkent Lefkoşa’da dün akşam alkollü olduğu iddia edilen sürücü, yönetimindeki araçla bir saat içinde iki ayrı trafik kazasına imza attı. Şevket Doğa isimli sürücü, yönetimindeki DM 001 plakalı araçla dün akşam saat 19.00 sularında önce Başbakanlık önündeki trafik ışıklarında kırmızıya aldırmadan yoluna devam etmek istedi ve bu esnada normal yolunda seyreden DV 178 plakalı aracın ön kısmına çarptı. Alkollü olduğu öne sürülen  Doğa, kazadan sonra durmayarak hızla olay yerinde uzaklaştı. Başbakanlık ışıklarındaki kazadan ucuz kurtulan Doğa, yönetimindeki arabayla bu sefer Gönyeli Yenikent bölgesinde başka bir araca çarptı. 

Yeniden kaza yaptı

Soner Arpalıklı yönetimindeki DV 994 plakalı aracın ön kısmına çarpan Doğa, polis ve sağlık ekiplerinin olay yerine intikal etmesinin ardından Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi’ne kaldırıldı. Kazada araçlarda maddi hasar meydana gelirken, Şevket Doğa ve diğer sürücülerin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı. 

Çarptıktan sonra başka araçla kaçtı

Öte yandan, Dr. Fazıl Küçük Bulvarı, fuar alanı karşısında dün  gece saat 21.20’de yaşanan bir başka  kazada ise, KD 204 plakalı araçla KS 846 plakalı araç çarpıştı.

Görgü tanıklarının iddiasına göre; kazadan sonra alkollü olduğu gözlenen KD 204 plakalı aracın bayan sürücüsü, başka bir araca binerek olay mahallinden kaçtı.  Kazada, KS 846 Plakalı araç hafif hasar görürken, KD 204 plakalı aracın ön kısmında ağır hasar meydana geldi. Gazetemiz baskıya verildiği saatlerde polisin olayla ilgili soruşturması devam ediyordu.