Dr. Fazıl Küçük’ün oğlu Mehmet Küçük’ün de katıldığı törende Lefkoşa Kaymakamı Altan Değirmencioğlu,  Spor Dairesi Müdürü Besim Erdenay ile Organizasyon Komitesi Başkanı Aşkın Burcu anıt mezara çelenk koydu.

Saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı eşliğinde bayraklar göndere çekildi.

ERDENAY

Törende ilk konuşmayı yapan Spor Dairesi Müdürü Besim Erdenay, 8 Ekim’de başlayıp 18 Ekim’de sona erecek Spor Oyunları’na 27 ülkeden 250 sporcu, KKTC’den de 8 federasyon ve 150’ye yakın sporcunun katıldığını belirterek, tüm sporculara başarı diledi.

BURCU

Dr. Fazıl Küçük Spor Oyunları Organizasyon Komitesi Başkanı Aşkın Burcu da her yıl devletin sağladığı olanaklarla Kıbrıs Türk Halkının Varoluş Mücadelesi Lideri Dr. Fazıl Küçük’ü spor gibi temiz bir araçla anmaya devam ettiklerini söyledi.

Burcu, Spor Oyunları ile KKTC’yi Avrupa Birliği ülkelerinin sporcularına da tanıttıklarını kaydetti.

Burcu, yıllardır süren ambargoların sona ereceğine inanarak bu yolda mücadeleye devam ettiklerini söyledi.

KÜÇÜK

Dr. Fazıl Küçük’ün oğlu Mehmet Küçük de,  Dr. Fazıl Küçük’ün anısını yaşatmanın bir görev olduğunu kaydederek Küçük’ün mücadelesinin Kıbrıs Türk halkının mücadelesi olduğunu kaydetti.

Mehmet Küçük, verilen mücadele sonucunda  Kıbrıs Türk halkının bağımsız ve Türk ordusunun koruması altında yaşadığını, hiçbir korku taşımadan spor ve diğer faaliyetlerin yapılabildiğini belirtti.

Küçük, mücadelenin bitmediğini bugün de devam ettiğini kaydedeerek