KKTC’nin 33’üncü kuruluş yıldönümünün kutlanacağı 15 Kasım’da düzenlenecek törenler ve öncesindeki tören provaları nedeniyle, Lefkoşa’da bazı yollar trafiğe kapatılacak.

Tören provası 13 Kasım Pazar, tören ise 15 Kasım Salı günü yapılacak.

Polis Basın Subaylığı’nın duyurusuna göre, 13 Kasım Pazar günü Lefkoşa’da saat 07.00’den tören provasının sona ereceği saate kadar Dr. Küçük Bulvarı’nda Yakın Doğu kavşağı ile Altınbaş Petrol İstasyonu arasında kalan yol; 15 Kasım Salı günü ise yine saat 07.00’den itibaren törenin sona ereceği saate kadar Gönyeli Çemberi ile Altınbaş Petrol İstasyonu arasında kalan yol trafik akışına kapatılacak.

ALTERNATİF YOLLAR

Tören provası ve tören saatlerinde Organize Sanayi Bölgesi’ne gitmek isteyen sürücüler için, Altınbaş Petrol istasyonu önündeki yol kavşağı ile Cezaevi kavşağından kontrollü olarak trafik akışı sağlanacak.
Gazimağusa istikametinden gelip Yakın Doğu Üniversitesi yönüne gitmek isteyen sürücülerin, Altınbaş Petrol İstasyonu ışıklarından, Sanayi Bölgesi’ne ve oradan da Atatürk Spor Salonu’nun kuzeyinde yer alan tali yol güzergahını takip ederek Yakın Doğu Bulvarı’na ulaşabilecekleri belirtildi.

Polis, Gazimağusa istikametinden gelip Lefkoşa şehir içine doğru seyredecek sürücülerin; Tofaş ışıklarından sola dönerek Şht. Mustafa Ahmet Ruso Caddesi’ni veya Altınbaş Petrol ışıklarından sola dönerek diğer alternatif şehir içi yolları kullanmalarını istedi.

 Gazimağusa istikametinden Güzelyurt’a gidecek sürücüler; Lefkoşa Mehmet Akif Caddesi üzerinde bulunan Citröen kavşağından Metehan – Alayköy çevre yolunu veya Dr. Burhan Nalbanoğlu Caddesi  (Devlet Hastanesi) güzergahından Gönyeli çemberini kullanabilecek.

Güzelyurt istikametinden gelip Lefkoşa’ya seyredecek sürücülerin Alayköy –Metehan çevre yolunu veya Gönyeli Çemberi ile Dr. Burhan Nalbantoğlu Caddesi (Devlet Hastanesi) güzergahını kullanmaları gerekiyor.

Tören provası ve tören süresince, Girne’den Lefkoşa istikametine seyredecek sürücülerin ise; Boğazköy-Dikmen yolunu kullanarak Lefkoşa Organize Sanayi Bölgesi içinden Altınbaş ışıkları kavşağından Dr. Fazıl Küçük Bulvarı’nı veya Girne-Lefkoşa anayolunun kullanan sürücülerin ise Gönyeli çemberinden Dr. Burhan Nalbantoğlu Caddesi  (Devlet Hastanesi) güzergahını kullanmaları istendi.

FENER ALAYI VE ŞÖLEN NEDENİYLE DE ŞEHİR İÇİNDE BAZI YOLLAR KAPATILACAK

Lefkoşa’da 15 Kasım Salı akşamı 19.00-21.00 saatleri arasında düzenlenecek “fener alayı yürüyüşü ve şöleni” nedeniyle de bazı yollar etkinliğin başlangıcından 2 saat öncesinde trafiğe kapatılacak.

Fener alayının Lefkoşa’da Mehmet Akif Caddesi (Dereboyu) üzerinde, Pronto çemberinden başlayıp, Osman Paşa Caddesi boyunca devam edeceği ve Cadı’nın Evi bar önüne gelindiği zaman Memduh Asaf Sokak’tan, Ledra Palas ışıklarına; oradan da Sarayönü Sokak ve Tanzimat Sokağı takiben İnönü Meydanı’nda sona ereceği belirtilen polis açıklamasına göre, fener alayı nedeniyle Mehmet Akif Caddesi’nin Citroen ışıkları kavşağından itibaren Osman Paşa Caddesi Cadı’nın Evi Bar önleri arasındaki güzergâhı, trafik akışına kapatılacak.

Polis açıklamasında, trafik akışını engellememek için sürücülerin belirtilen güzergâhlara park etmemeleri, ayrıca trafik işaret ve işaretçilerine uymaları rica edildi.