Gamze Baykur

Karpaz bölgesinde baş harfleri C.S olan 15 yaşındaki kızla 3 defa cinsel ilişkiye giren 21 yaşındaki zanlı Nihat Gürler, almış olduğu tutukluluk süresinin dolmasının ardından dün yeniden İskele Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. “13 yaşından büyük 16 yaşından küçük kızla cinsel ilişkiye girme”, “Alıkoyma” ve “Vahim zarar” suçlamalarıyla ilgili olarak dün İskele Kaza Mahkemesine çıkarılan zanlı Gürler, tutuksuz yargılanmak üzere teminata bağlanarak serbest bırakıldı.

Soruşturma tamamlandı…

Meselenin tahkikat memuru Polis Çavuşu Erdal Dal, zanlı Nihat Gürler’in 30 Mart 2015 ile 12 Haziran 2015 tarihleri arasında Ziyamet’te, Ziyamet-Balalan anayolunda ve İskele Boğaz’da 15 yaşındaki C.S’yi ailesinin rızası olmaksızın alıkoyarak 3 kez cinsel ilişkiye girdiğini ve C.S’nin kızlık zarının yırtılmasına neden olarak vahim zarara uğrattığını açıkladı. 12 Haziran 2015 tarihinde polise şikayette bulunulduğunu belirten Dal, zanlı Gürler’in ayni gün tespit edilerek tutuklandığını ve zanlının 2 ayrı gönüllü ifade vererek suçunu itiraf ettiğini söyledi. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın tamamlandığını belirten Dal, zanlının uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

Serbest kaldı…

İskele Kaza Mahkemesi Yargıcı Cenkay Menteş İnan, zanlı Nihat Gürler’in kimlik, pasaport ve seyahat belgelerine el konularak KKTC dışına çıkışının men edilmesine, 2 bin TL nakdi teminat ödemesine ve 2 KKTC vatandaşının 50’şer bin TL şahsi kefalet senedi imza etmesine emir verdi.