Gamze Baykur

Karpaz bölgesinde baş harfleri C.S olan 15 yaşındaki kızla 3 defa cinsel ilişkiye giren 21 yaşındaki zanlı N.G., almış olduğu tutukluluk süresinin dolmasının ardından dün yeniden İskele Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. “13 yaşından büyük 16 yaşından küçük kızla cinsel ilişkiye girme”, “Alıkoyma” ve “Vahim zarar” suçlamalarıyla ilgili olarak dün İskele Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan zanlı N.G.’in tutukluluk süresi 3 gün daha uzatıldı.

3 kez ilişkiye girdiler

Meselenin tahkikat memuru Polis Çavuşu Erdal Dal, zanlı N.G.’in 30 Mart 2015 ile 12 Haziran 2015 tarihleri arasında Ziyamet’te, Ziyamet-Balalan anayolunda ve İskele Boğaz’da 15 yaşındaki C.S’yi ailesinin rızası olmaksızın alıkoyarak 3 kez cinsel ilişkiye girdiğini ve C.S’nin kızlık zarının yırtılmasına neden olarak vahim zarara uğrattığını açıkladı. 12 Haziran 2015 tarihinde polise şikayette bulunulduğunu belirten Dal, zanlı N.G.’in ayni gün tespit edilerek tutuklandığını ve zanlının 2 ayrı gönüllü ifade vererek suçunu itiraf ettiğini söyledi. Mesele ile ilgili olarak zanlının aracı ile C.S ve zanlının cep telefonlarının emare olarak alındığını kaydeden Dal, mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın devam ettiğini belirtti.

“Tahkikat titizlikle sürdürülüyor…”

Polis Çavuşu Erdal Dal, zanlı N.G.’in aleyhine getirilecek olan ““13 yaşından büyük 16 yaşından küçük kızla cinsel ilişkiye girme” davasının değiştirilen ceza yasası ile müebbet gerektiren bir suç olduğunu belirterek, bu kapsamda yürütülen tahkikatın titizlikle sürdürülmesi gerektiğini söyledi. Zanlı N.G.’in cezai ehliyeti ile ilgili olarak Barış Sinir ve Ruh Hastalıkları Hastanesi’nde doktor kontrolünden geçirilebilmesi için randevu alındığını belirten Dal, zanlının 8 gün daha poliste tutuklu kalmasını talep etti.

3 gün daha tutuklu kalacak…

İskele Kaza Mahkemesi Yargıcı Cenkay Menteş İnan, zanlı N.G.’in tahkikat maksatları bakımından 3 gün süreyle daha poliste tutuklu kalmasına emir verdi.