Kumyalı köyünde geçtiğimiz yıl 15 yaşındaki kızla cinsel ilişkiye giren 31 yaşındaki İbrahim Demir, bir buçuk yıl hapse mahkum edildi

Gamze PİR BAYKUR

Kumyalı köyünde 2014 yılı içerisinde baş harfleri Z.Ö olan 15 yaşındaki kızla cinsel ilişkiye giren 31 yaşındaki sanık İbrahim Demir, dün Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandı. “16 yaşından küçük kızla cinsel münasebette bulunma”, “Cinsel dokunulmazlığı ihlal amacı ile yasa dışı alıkoyma”, “Vahim zarar” ve “Cinsel istismar” davalarından yargılanarak suçlu bulunan Demir, 1,5 yıl hapis cezasına mahkum edildi.

OLAYI CEP TELEFONUNDAKİ GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇIKARDI...

Mağdure Z.Ö’nün babası ile ayni iş yerinde çalışan sanık İbrahim Demir, mağdure Z.Ö’nün evine misafirliğe gitmiş ve akabinde ise sanık Demir ile Z.Ö 2014 yılında Facebook üzerinden görüşmeye başlamışlardı. 2014 yılı Eylül ayı içerisinde ise sanık Demir, mağdure Z.Ö’yü okuduğu okuldan alarak kendi evine götürmüş ve burada 15 yaşındaki Z.Ö ile cinsel ilişkiye girerek kızlık zarının yırtılmasına neden olmuştu. Mağdure Z.Ö ise sanık ile ilişkiye girdiği yatakta birlikte görüntülerini cep telefonuna kaydetmişti. 9 Eylül 2014 tarihinde ise Z.Ö başka birisi ile nişanlanmış ve Z.Ö’nün nişanlısı 1 Aralık 2014 tarihinde, Z.Ö’nün telefonunda sanık ile birlikte çekilmiş fotoğraflarını görmüştü. Akabinde Z.Ö’nün nişanlısı konu resimleri Z.Ö’nün anne ve babasına göstermiş ancak Z.Ö’nün babası polise şikayette bulunmamıştı. Daha sonra kızın nişanlısı böcek ilacı içerek intihara teşebbüs etmiş ve polis intihara teşebbüs meselesi ile ilgili olarak soruşturma başlatmıştı ve olay polisin bilgisine gelmesi üzerine sanık Demir tutuklanmıştı.

HAKKI: “CAYDIRICI VE ETKİN CEZALAR VERİLMELİ...”

Davanın kararını okuyan Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Peri Hakkı, sanık İbrahim Demir’i aleyhine getirilen davalardan suçlu bularak mahkum ettiklerini açıkladı. Fasıl 154 Ceza Yasasında “Cinsel tecavüz” ile ilgili 2014 yılında yapılan tadilattan sonra ömür boyu hapislik cezası öngörüldüğünü belirten Hakkı, sanığın mahkum olduğu “tecavüz” suçunun ceza yasamızın en ciddi ve en vahim suçlarından olduğunun altını çizdi. Hakkı, bu tür suçların bireylerin mahremiyetine, kişiliğine, fiziksel ve ruhsal varlığına ve çevresine karşı işlenen suç tiplerinden olduğunu anımsatarak cinsel suçların her geçen gün arttığına dikkatleri çekti. Bu tür suçların kamuoyu tarafından tasvip edilmeyen ve tedirginlik yaratan suçlar olduğunu vurgulayan Hakkı, bu tür suçlara ceza takdir edilirken cezalandırma prensiplerinin göz önünde bulundurularak kamu menfaatine ağırlık verilmeli ve suçun ciddiyeti ile orantılı caydırıcı, ibret verici ve etkin cezaların verilmesi gerektiğini söyledi.

 “16 YAŞINDAN KÜÇÜK BİR ÇOCUĞUN RIZASININ BİR ÖNEMİ YOK”

 

Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Peri Hakkı, olay tarihinde sanık İbrahim Demir’in 31 yaşında, mağdure Z.Ö’nün ise 15 yaşında bir kız olduğunu anımsatarak, bu yaştaki bir çocuğun hayat tecrübesinin son derece zayıf olup, kendisine büyüklerinin yol göstermesi ve doğru ile yanlışı ayırt etmesi hususunda uyarması gerektiğini belirtti. Sanık Demir’in bu yaştaki çocuğa abilik yapıp yol göstermesi gerekirken, Z.Ö’yü evine götürerek cinsel ilişkiye girdiğini söyleyen Hakkı, 2014 yılında yapılan yasal tadilatla sanığın suç oluşturan eyleminin neticelerinin daha da ağırlaştığını ve sanığın “Cinsel tecavüz” suçunu işlediğini belirtti. İddia Makamının sunduğu olgulara değinen Hakkı, Z.Ö’nün ilişkiye girdikten sonra yatakta cep telefonu ile görüntü çektiğini ve konu görüntüleri nişanlısı tarafından görüldüğünü söyledi. Hakkı, yasa gereği cinsel taciz suçunda 16 yaşından küçük bir çocuğun rızasının bir öneminin olmadığını belirterek, her ne kadar da kızın kendi rızası ile cinsel ilişkiye girmiş olsa da yasal olarak bu yaştaki bir çocuğun rızasının var olduğunu kabul etmenin mümkün olmadığını söyledi. Sanık Demir’e hapislik cezası dışında başka bir ceza verilemeyeceği kanaatine vardıklarını açıklayan Hakkı, sanığı 1,5 yıl hapis cezasına mahkum etti.