Kumyalı köyünde 15 yaşındaki sevgilisi ile cinsel ilişkiye girdiği gerekçesiyle tutuklanan 31 yaşındaki İbrahim Demir dün Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. “13 yaşından büyük, 16 yaşından küçük kızla cinsi münasebette bulunma”, “Vahim zarar”, “Cinsel tecavüz” ve “Alıkoyma” suçlamasıyla dün mahkemeye çıkarılan zanlı Demir, 3 gün süreyle poliste tutuklu kalacak.

Olay 3 ay sonra ortaya çıktı…

Meselenin tahkikat memuru Polis Çavuşu Durmuş Emiroğlu, zanlı İbrahim Demir’in 2014 yılı Ekim ayı içerisinde 15 yaşındaki Z.Ö’yü arabasına bindirip kendi evine götürdüğünü ve müşteki ile cinsel ilişkiye girdiğini açıkladı. Emiroğlu, akabinde müştekinin ailesinin olayı 3 ay sonra öğrendiğini belirterek, olayın 12 Aralık tarihinde polise intikal ettiğini söyledi. Müşteki Z.Ö’nün doktor kontrolünden geçirildiğini belirten Emiroğlu, yapılan kontrollerde müştekinin bakire olmadığının tespit edildiğini, zanlının ise suçunu kabul ettiğini açıkladı. Meselenin ciddi olduğunu ve müebbet hapis gerektirdiğini ifade eden Emiroğlu, olayın mağdurun ailesinde infial yarattığını söyledi. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın devam ettiğini belirten Emiroğlu, zanlının 8 gün daha poliste tutuklu kalmasını talep etti.

3 gün daha tutuklu kalacak…

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Ayşen Toroslu, zanlı İbrahim Demir’in tahkikat maksatları bakımından 3 gün süreyle daha poliste tutuklu kalmasına emir verdi.