Devrim Demir

Ercan Havalimanı’ndan ülkeye turist olarak giriş yapmak isteyen 33 yaşındaki Metin İlhan detektör köpek Zeyna’nın tepki vermesi sonucu görevli polisler tarafından üzerinde ve bavulunda arama yapıldı.

İlhan’ın üzerinde arama sonucu tasarrufunda yaklaşık 4 gram ağırlığında Hint Keneviri ele geçirildi.

Yapılan sorgulamada suçunu itiraf eden zanlı, tutukluluk talebiyle dün Lefkoşa Kaza Mahkemesine çıkarıldı.

Kıdemli Yargıç Musa Avcıoğlu, zanlı hakkında yürütülen soruşturmanın yeni başladığına dikkati çekerek 3 gün poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

İçici olduğunu itiraf etti

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Şubesi’nde görevli polis memuru Mehmet Sevinç verdiği ifadede zanlı Metin İlhan’ın kanunsuz uyuşturucu madde “İthal ve tasarruf” suçlaması ile tutuklandığını anlattı.

Polis memuru Mehmet Sevinç, zanlının önceki akşam 20.45 sıralarında ülkeye giriş yapmak isterken üzerinde 4 gram Hint Keneviri tespit edilerek tutuklandığını söyledi.

Sevinç, zanlının yapılan sorgulamada işlediği suçu itiraf ettiğini belirterek alınması gereken ifadelerin olduğunu ve bulunan uyuşturucunun devlet Laboratuarına gönderildiğini bu sebeple 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Mahkemede kendini avukatsız olarak savunan zanlı Metin İlhan, tutukluluk süresine itiraz etmezken 15 yıllık uyuşturucu içicisi olduğunu, bahsedilen uyuşturucu maddeyi ise satmak için değil içmek için getirdiği yönünde kendini savundu.